Mitu aastat on lasteaedade olukord Keskerakonna poolt ainuvalitsetavas pealinnas omamoodi skisofreeniline. Linn kinnitab, et lasteaedades on kõik korras, raha jätkub ning õpetajaid-abitöötajaid ei ole koondatud. Paljud lapsevanemad aga tunnetavad vastupidist: lasteaedadel ei jagu remondi- ega haljastusraha, töötajaid on vähem, tuleohutusnõuded on täitmata ning vanemate poole pöördutakse häbenemata kõige, muu hulgas kõige elementaarsemate hügieenivahendite saamiseks lasteaedadesse.

Kui ametlikud väited ja isiklikud tegelikkus põrkuvad, kipub inimene ikka uskuma seda, mida oma silmaga näeb, kõrvaga kuuleb ja rahakotiga kinni maksab. Nii et meil on Tallinna linnale konkreetne ettepanek — lõpetage see loll jutt, et lasteaedadega on kõik korras ning tunnistage ausalt, et raha ei ole. Keda te oma arust petate?

Ja kui te olete pea liiva alt välja võtnud, on järgmine loogiline samm mõtelda, kuidas kitsikuses vaevlevaid lasteaedu mitte vanemate, vaid linna ressursse efektiivselt kasutades aidata saaks.

Esiteks võiks laste tuleviku nimel muidugi “lihaks teha” paljukõneldud Tallinna TV, mille ametlikke eesmärke (info jagamine linnakodanikele) on võimalik täita ka ajalehtede ja veebikülgedega. Kõikide Tallinna rohkem kui saja lasteaja kõikideks vajadusteks ei piisa muidugi ka selle miljonieelarvest, kuid vähemalt ei oleks vanematel vaja lasteaedu WC-paberi, seebi ja värvipliiatsitega varustada.

Teine hea käik oleks lasteaedadega arvestamine siis, kui “koostööpartneritega” soodsaid diile tehakse. Pae pargi rajamise planeeringu sai läinud aastal endale Merko, mis kohustus ehitama Lasnamäe linnaosale "tasuta" uue haldushoone.

Oleks pealinna prioriteedid pisut teistsugused kui Keskerakonna suurima valijaskonnaga linnaosa poputamine, saanuks Merko kindlasti kohustada uue linnaosa valitsushoone ehitamise asemel kõige hullemas seisukorras olevaid lasteaedu remontima. Päriselt tasuta.