Delfi rõhutab, et munitsipaalteenuste erakondlik maksustamine on kuritegelik. Linnaametnikud peavad olema sõltumatud, nende otsustamine kiire ja läbipaistev ning erakondlikkust ahnusest puutumata.

Kui tõesti selgub, et Keskerakonna eliidiga tihedalt seotud inimesed on ettevõtjatelt raha ja toetusi välja pressinud, peaks kohus olema karm. Kusjuures praeguste andmete põhjal pole keskerakondlastel võimalik pugeda isegi JOKK-selgituste taha.

Tegelikult on mäng palju suurem kui Ivo Parbuse või Elmar Sepa võimalikud tehingud, altkäemaksud, kingitused või nende maine. Sõda peetakse ideoloogide, korruptiivsete skeemide peamiste juhtide vastu. Ja nendeks ei saa kindlasti nimetada Seppa ega Parbust...

Nad on parteisõdurid, kelle puhul ei saa välistada mõningast soleerimist ja oma nina upitamist. Siiski on põhjust oletada, et kuskil on kõrgemad jõud, kes dikteerivad – vaikselt ja end väga hästi barrikadeerinult.

Et magusad lindid ja salvestised taas kord linnas liiguvad, pole kindlasti juhus. Tulemas on kohalikud valimised ning Tallinnas püütakse kõigest väest Keskerakonda paigalt nihutada.

Samas võib see kõik olla ka Keskerakonna huvides. On ju hea rääkida märtrijuttu sellest, kuidas prokuratuur ja/või kapo tilguvad. Lisaks on lintide avalikustamine keset suve keskerakonna jaoks kindlasti ohutum kui nädal või päev enne valimisi.

Aga see on tehniline lähenemine. Tuum on ikkagi muus: praeguste salvestiste põhjal jääb mulje, et Keskerakonna esindajad on küsinud raha endale ja erakonnale, et teha tööd, mida linnavõim peaks tegema ümbrikuid küsimata ning nägemata.