Samuti on suurepärane, et SA Maarja Päikesekodu rajab televaatajate kogutud rahaga 50 raske või sügava vaimupuudega täiskasvanuks saava lapse jaoks kodu, kus nad saavad elada, õppida ja töötada. Lisaks hakkab sealses päevakeskuses rehabilitatsiooniteenust saama kuni 150 inimest.

Paraku tuleb küsida ka seda, mis saab pärast pühi? Heategevus sõltub suuresti ju emotsioonist või nunnumeetrist. Aga on palju teemasid, mille puhul näiteks telepilt mõjub annetuste hulgale pigem pärssivalt. Teisisõnu võib mõni väga oluline valdkond, mis pole televaataja jaoks apetiitne, saada annetusi vähem või üldse mitte.

Lisaks seondub annetustega oht, et sotsiaalsfäär hakkab neist liialt sõltuma ning vastutus mõne elutähtsa aparaadi ostmiseks ei lange enam mitte maksukoguja, vaid maksumaksja õlgadele. Tema aga sõltub oma nunnumeetrist...

Lõpetuseks - head saab ja tulebki teha terve aasta jooksul. Eestis tegutseb juba 1997. aastast programm „Vanem Vend, Vanem Õde”. Lagunenud perest lapse toetamine eluraskustega toimetulemisel on aga telefonikõnega annetuse tegemise kõrval emotsionaalselt palju suurema laenguga heategu...

Kes tahaks aga leida keskteed näiteks annetuste ja vanemaks vennaks või õeks olemise vahel, täitku (kui mitte varem, siis järgmiste pühade ajal) mõnes Eestimaa turva- või asenduskodus elava lapse jõulusoov. Kink on personaalne ning läheb konkreetsele lapsele.

Head saab teha terve aasta jooksul. Ja peabki tegema, kui endal kõik hästi läheb.