Tallinnas on rumal tava muidu head algatused kas ahnuse, ülbuse või vassimise läbi ära rikkuda. Kultuuripealinn 2011 on kahtlemata hea algatus. Küll on aga juba pikemat aega tundunud kummaline, et ajal, mil kõikjal mujal otsi kokku tõmmatakse, on SA Tallinn 2011 tegevuskulud üle mõistuse suured.

Mõistusevastane tundus juba endise abilinnapea, korruptsioonis kahtlustatud Jaanus Mutli palkamine sihtasutuse juhatuse teiseks liikmeks 50 000 kroonise kuupalga eest. Nüüd aga selgub, et võrreldes juhatuse teise liikme Mikko Fritzega saab Mutli suisa poisikesepalka.

SA Tallinn 2011 juhatuse liikmete palgad otsustab sihtasutuse üheksaliikmeline nõukogu, kuhu kuuluvad Edgar Savisaar (esimees), Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste, Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen, kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles, Eesti Linnade Liidu juhataja Jüri Võigemast, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhatuse liige Cardo Remmel, Eesti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse esimees Ülari Alamets, Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti juhataja Anu Kivilo ja Tallinna Linnavolikogu aseesimees Tarmo Lausing.

Delfi mõistab, et kui Fritze 2007. aasta oktoobris sihtasutust juhtima palgati, oli tegemist n-ö heade aegadega. Mitte ainult Tallinna linnale, vaid kogu Eestile tundus, et majanduskasv jätkub lõputult. Palgad tõusid 20 protsenti aastas.

Ilmselt taheti Tallinn 2011 liidriks rahvusvahelise haardega spetsialisti, kes omaks kontakte nii Kesk-Euroopas kui Soomes, kus Turu linn 2011. aastal samuti Euroopa kultuuripealinnaks saab.

Aga, halloo, Tallinn, ajad on muutunud ning vastavalt sellele pidanuks muutuma ka palgad! Üle 100 000 tuhande töötu ning kärbitud palkadega töövõtjate jaoks on fakt, et ainuüksi Fritze ja Mutli lähevad sihtasutusele kahe peale maksma 2,1 miljonit krooni aastas, puhas näkkusülitamine.