Kõigepealt olid muidugi Veerpalu ja A-proov. Siis jutt karjääri lõpetamisest ning (FISi tõlgenduse kohaselt) soov positiivne dopinguproov niimoodi maha vaikida. Järgnes B-proov, rahvusvahelise dopinguvastase võitluse agentuuri WADA halvustamine meedias Veerpalu tiimi poolt, üleolev suhtumine dopinguvastastesse meetoditesse (otsapidi ka FISi) jne.

Veerpalu juhtum polnud aga sugugi viimane piisk karikasse. Paljude suusasõprade jaoks on endiselt vastuvõetamatu FIS-is kõige mõjukamale kohale jõudnud Tiit Peki alatu lahtikangutamine ning Peki ja Alar Arukuuse kõrvaleheitmine Otepää MK-etapi korraldustoimkonnast. Ilmselt on nende sammude taga Eesti suusaliidu “halli kardinali” Mati Alaveri huvi endisele tippsuusatajale Jaak Maele võimalikult „häid otsi“ korraldada.

Kuigi FIS seda kõva häälega välja ei ütle, on Otepää MK-etapi tuleviku kahtluse alla sattumise taga suhteliselt raudne ja halastamatu loogika: eestlasi ei saa enam usaldada.

Alaveri mõjuvõim kogu Eesti suusakraatias ei ole mingi saladus ka rahvusvaheliselt — FISi seisukohalt on aga tegemist ametlikult dopingupatuseks tunnistatud suusataja treeneriga, kes seega ise vähemalt sama patune on. Otepää etapi korralduse ümber toimuv sahkermahker ei ole just see, mis usaldust lisaks.