Oleme endiselt veendunud meie lugejate õiguses täisanonüümseid kommentaare kirjutada. Probleem ei ole ju kunagi olnud anonüümsus ise, vaid selle väärkasutamine. Ühesõnaga - täiesti anonüümsed kommentaarid säilivad ka tulevikus.

Neile, kes seda soovivad, pakub Delfi aga võimalust registreerida endale pseudonüüm või ennast ID-kaardiga identifitseerida. Sisuliselt tekib meie veebikeskkonnas kolm kommentaatorite tasandit. Miks me seda teeme?

Kommentaatoritele erineva staatuse andmine võimaldab modereerimisel panna suuremat rõhku anonüümsete kommentaaride modereerimisele. Sellega paraneb ka viimaste kvaliteet, mis tõstab omakorda kogu kommentaariumi kvaliteeti.

Delfi uuenduse pikaajaline eesmärk on tegelikult vana hea missiooni jätkamine. Tahame tuua ajakirjandusliku sisu ja internetiteenuste kõrval esile ka ühiskondlikku arvamust ja reaktsiooni, kasutades selleks kogu interaktiivsuse arsenali, mida internet erinevalt teistest meediatest pakub.

Kui eelmisel sajandil tähtsustati ajakirjandust kui meie elu peeglit ja ühiskonna kriitilist pilti, siis meie soov on pakkuda ajakirjanduse kõrvale veel teinegi peegelpilt - laiema inimhulga arvamused ja reaktsioonid. Delfi on juba täna kõige suurem rahvafoorum. Me näeme uues kommenteerimismudelis võimalust vahendada arvamusi veelgi esinduslikumalt, selgemalt ja suunatumalt.

Delfi soovib tuua kommentaatorite arvamust ehk rahva häält rohkem esile ka igapäevases ajakirjanduslikus sisus. Juba täna on loodud rubriik Rahva hääl, kus me küsime inimestelt tagasisidet elus toimuva kohta, teeme arvamustest kokkuvõtteid ning tõstame seda portaalis ka selgemalt esile.

Identifitseeritud kommentaarid ja kindla pseudonüümi e. virtuaalse identiteedi all postitatud kommentaarid on ka Rahva hääle kujundamisel suurema usaldusväärsusega.