Praegune ülemaailmne kriis on seotud inimeste mõtlemisega. Inimese mõtlemist kujundab usk, elufilosoofia. Me elame kristlikus maailmas. Kristlik kultuur on andnud meile elufilosoofia. Kahjuks on ta välja suretanud teised konkureerivad elufilosoofiad. Peame teadma, et kristlus on ehitatud üles kolmele sambale, mille järgi inimesed mõtlevad. See on nagu hüpnoos, mis toimib alateadlikult. Pole vahet, kelleks inimene ennast ise määratleb.

Need kolm sammast on:

Paradiisi jõudmine. Kui mõelda loogiliselt, on paradiis inimmõistes koht, kus inimene ainult tarbib. Tal puuduvad kohustused ja töö. Ühesõnaga, see eesmärk muudab inimese parasiidiks. Keegi ei mõtle selle peale, kes on paradiisis ori, kes loob paradiisi elanikule hüvesid. Selle mõtteprogrammi tulemust näeme tarbiva ühiskonna peal. Inimesed hulluvad, kui midagi antakse odavalt või tasuta. Riigikokku ei minda enam, et lahendada probleeme, vaid selleks, et ise hästi ära elada. Väga hea näide on riigikogulaste palgatõus ajal, kui rahval palkasid alandatakse.

Hea ja kurja võitlus. See on inimeste programmeerimine pidevaks võitluseks. Reaalses elus näeme, kuidas parteid üksteist mustavad, kuidas inimesed internetis üksteist maha teevad. Meedias huvituvad inimesed vägivalla teemalistest saadetest jne. Selline mõttemudel ei võimalda tuua kasulikke, hädavajalikke mõttemudeleid, et olla kooskõlas ajastu rütmiga.

Patususe aksioom. See on üks kavalamaid hüpnoose. Kui inimene peab ennast milleski süüdi, tahab ta seda heastada. Ta ei nõua tasu. Selline ajupesu muudab inimese lüpsilehmaks.

Seega oleks praeguse kriisi lahenduseks kristlikust kultuurist loobumine ja selle uue elufilosoofiaga asendamine. Muutus peab algama juhtidest, sest nemad edastavad mõtteprogramme alamatele. Kuna loodus tühja kohta ei salli, tuleb kristlik mudel asendada toimiva mudeliga:

Soovi asemel paradiisi pääseda peaksid inimesed tahtma areneda, see tähendab muutuda paremaks, täiuslikumaks. Tahtma muutuda mõtlevaks inimeseks, kes kasutab kogu aeg loogikat. Unustada tuleb väline jumal ning muutuda ise jumalaks, kes vastutab enda tegude eest.

Lõpetada tuleb asjade ja inimeste liigitamine heaks ja halvaks. Selle asemel peaks selgeks õppima loodusseadused ja neid rakendama reaalses elus. Ma ei kutsu üles kõiki armastama. Kurjategijad peavad sama karistuse, aga me saame ära hoida kurjategijate tekkimist. Hea näide on noored huligaanid. Teame, et inimese loomus vajab rakendust. Kui me ei anna noortele tegevust, mis toob kasu, lähevad nad tänavale pättust tegema.

Me saame vastutada ainult oma tegude eest. Peame teadvustama, et me ei saa heastada teiste tegusid. Meie ei saa vastutada nälgivate Aafrika laste eest, meie ei ole neid teinud. Me ei saa vastutada holokausti eest. Meie ei ole juute tapnud. Me vastutame oma laste ja oma eksimuste eest. Enne kui me midagi heastama hakkame, peame mõistma, mida oleme valesti teinud. Kui me lihtsalt toidame Aafrika lapsi, ei lahenda me tegelikku probleemi, vaid kurname ära iseennast ja jätame nälga oma lapsed. Saame neid aidata vaid siis, kui sealsed vanemad tahavad meilt õppida eluga paremini toime tulema, tahavad saada uusi teadmisi.

Lõpetuseks: kui tahame selles kriisis ellu jääda, peame endast välja juurima kristliku mõtlemise. Samas peame teadma, et kristlastega ei saa teha koostööd. Nad ei halasta kunagi, nad hävitavad kõik teistsuguse mõtlemisega inimesed. On selgelt tuntav, et kristlikus ruumis ei saa levida mitte ükski teistsugune mõtlemine. Oma isiklikust kogemusest võin väita, et nõiajaht toimib pidevalt.

Ma kutsun teid üles mitte tegelema jõulutralliga, vaid püstitama pööripäeval eesmärgid, millega võtate uueks aastaks kohustuse, kuidas ennast muuta, arendada täiuslikumaks. Ärge unustage: tasuta hüvesid ei ole olemas, kõik tuleb ise luua. Hinnake mõtlevaid ja hoolivaid inimesi.