Milles siis asi?

Nii Reform kui IRL tegelevad järjest rohkem sisuliste küsimuste asemel populistlike jamadega. Kõige olulisem probleem on praegu haldusreformi eiramine.

Selge on see, et kohalikult tasandilt seda ära ei tehta. Ja isegi kui tehtaks, siis mitte sellise mastaabi ja kvaliteediga nagu vaja. Aga nii reformarid kui IRL on ses suhtes mökud. IRL tõi selle välja isegi valimisreklaamis, aga sinna see jäigi.

Seega, kui lähema kolme aasta jooksul haldusreformi ei toimu, siis mina valin Keskerakonda.

Kui juba ütlemiseks läks, siis mõned eriti hinge kriipivad asjad veel.

Vanemapension — järjekordne jabur idee. Lastevanematel on rahalised raskused laste kasvatamise ajal, mitte pensionäridena. Pealegi on riigi kulutuste lükkamine tulevikku (koormaks järgmistele põlvkondadele) äärmiselt vastutustundetu.

Liiklusseadus — nii vigaselt vastuvõetud seadus. Olgu, seaduse koostajad tegid praaki. Aga kas ükski valitsuse või riigikogu liige või mõni nõunik seda seaduseelnõu enne vastuvõtmist läbi ei lugenud? Kui mitu kõrgepalgalist jättis oma töö tegemata? Kas töö tegemata jätmise eest ka kedagi karistati või vähemalt noomitigi?

Maamaksu kaotamine — ainult üks komejant, millega hääli püüda. Tallinnast ja Tartust väljas elavaid inimesi see ei puuduta. Saite Keskerakonnale ära panna? Olete nüüd enda üle uhked?