Suhtekorraldaja Janek Mäggi sõnul oli Tanel Talve valimiste suurim üllataja. Talve poolt häääletas 10 074 inimest.

"Ta oli parem kui Urmas Paet, Jüri Ratas, Marko Mihkelson ja paljud teised," ütles Mäggi Delfile.

Mäggi ei usu, et oli palju neid poliittehnolooge, kes oskasid Talvele sellist tulemust ennustada. "Ning paljud hobused, kellele panustati, osutusid hambutuks - ei suutnud midagi olulist korda saata," ütles Mäggi. "Talve oli tegelikult Indrek Tarandi parteis - selge opositsioon erakondadele."

Tarandit toetas 43 390 inimest ja see tagas talle ka koha Euroopa Parlamendi järgmises koosseisus.

Mägi sõnul aitas teletuntus Talve heale valimistulemusele kindlasti kaasa, kuid ka see, et rahvas vajab alternatiivi. "Nagu poes tahab inimene valida kahe piima vahel - ta ei vali suvalist alternatiivi, kui ta ühest tüdinud on ja tahab vahelduseks teist proovida, ta valib selle, millest ta midagi kuulnud on," arutles Mäggi. "Talvest oli kuulnud."

Mäggi sõnul on Talvel head võimalused kandideerida riigikokku.

"Juhan Parts juba õnnitles teda hea tulemuse puhul," märkis Mäggi. "Erakonnad otsivad kogu aeg värskeid nägusid, kuid nad ei pruugi neid alati ära tunda," viitas Mäggi võimalusele, et praegu üksikkandidaadina Brüsselisse pürginud Talve võib liituda mõne erakonnaga.

Eestist valitud kuus europarlamendi saadikut on Andrus Ansip, Kaja Kallas, Yana Toom, Tunne Kelam, Marju Lauristin ja Indrek Tarand.