Viimaste seas on avalikult oma poolehoidu Eesti ühinemisele ELga välja kuulutanud Eesti Teaduste Akadeemia. Avaldus, millele on alla kirjutanud teiste seas näiteks Endel Lippmaa, Richard Villems ja Jüri Engelbrecht kutsib hääletama liitumise poolt, sest “Jäädes Euroopa arengus kõrvaltvaatajaks, loobuksime osalusest otsuste tegemisel, mis meid ikkagi mõjutavad. Üksiolemine, üleilmastumisest hoidumine pole vahend ei heaolu tõusuks ega noorte paremaks koolitamiseks, ei innovaatiliseks arenguks ega julgeolekuks. “

Varasemalt on ELi toetavad avaldused vastu võtnud näiteks IT ja telekommunikatsiooniettevõtjad, Eestimaa Talupidajate Keskliit, Eesti Ajakirjanike Liit, Eesti Luterlik Kirik jne.

EI-avaldusi on paarikümne JAH-pöördumise kõrval avalikustatud mõned üksikud. Nii kirjutasid Riho Baumann, Margus Lepa, Sven Kivisildnike jt avalikkusele kirja, milles kirjutavad ”Paljud on andnud kaitseväelase truudusevande, tõotades jääda ustavaks Eesti põhiseaduslikule korrale ja ohverdada vajadusel elu isamaa eest. Kas nad peavad nüüd täitma oma vannet või seda murdma, lubades valitsejatel riik maha müüa?”

Ei avalduse võttis oodatult vastu ka Paides 23. augustil toimunud Iseseisvuskongress ning viimati tuli ELi vastase seisukohaga välja ERSP asutajaliikmed.

Samas on mitmed endised vabadusvõitlejad, näiteks Lagle Parek ja Tunne Kelam, otsustanud hääletada ELi poolt.