„Mul on tunne, et me oleme tegelikult Venemaa ja venelastega palju sarnasemad, kui me tahame seda näha ja mõista. Me mõlemad elame kohutavalt endiselt oma ajaloos, olgu see siis kuulsusrikas või kannatusterikas. Meie jaoks on riiklik mõtlemine sageli olulisem, kui inimlik mõtlemine, riiklikud väärtused on olulisemad kui inimlikud väärtused...“

Vaata videost, mida arvab Kaplinski tänapäeva Venemaal toimuvast.

TEDxTartu konverents on muutumisele inspireeriv sündmus, mille esinejad turnivad inimliku teadmise ja teadvuse piiridel. Nende nakatavad kõned meelitavad kuulajaid uitama väljapoole tavapärasuse raamidest.

TED on ülemaailmne ideekonverentside sari, mis on pühendunud jagamist väärivate ideede levitamisele ("Ideas worth spreading"). Algselt ühendas TED kolme valdkonna (technology, entertainment, design) arvamusliidreid USAs, kuid 1984. aastast on konverentside haardeulatus jõudsalt laienenud ning ühendab nüüd silmapaistvaid inimesi kõikidelt elualadelt. TEDxTartu on iseseisvalt korraldatud kohalik sündmus, mis järgib TEDi missiooni ja juhtnööre. TEDx hõlmab ühtaegu TED-i kõnesid video vahendusel ja sõnavõtte elavas esituses.