Teine osa oleksid IRLi või Reformierakonna valijad, kes enamjaolt lähtuvad oma valikust vaid klantspiltidest ja ilusatest sõnadest. Kuid õnneks on olemas ka kolmas osa noori, kes mõtlevad kriitiliselt ja läbimõeldult poliitika ja ühiskonnas toimuva üle ning teevad oma valikuid just erakondade tegevuse järgi, mitte vaid sõnade.

Miks peaks minema noor valimistel hääletuskasti juurde?

Kui esialgne vastus on paljudel olnud, et see teema neid absoluutselt ei huvita, siis pikemalt rääkima jäädes, on nad isegi mõtlema hakanud. Kui rõhutada, et kõik Sinu eluolu määrav, kui palju on ülikoolis Sul stipendium, kui palju Sa hakkad teenima tööturule sisenedes, kui palju saad Sa loota riigi toetusele perekonda luues ning millises riigis Sa elad 20 aasta pärast sõltub suuresti just Sinu valikutest praegu valima minnes.

Kõige enam on kuulda vaid kriitikat ja kurtmist, et elu Eestis on kehv, palgad väikesed, ilm ka loomulikult alati paha, siis kas Sina, noor, kes Sa seda hetkel loed, oled midagi teinud, et seda elu siin paremaks muuta? Ainult kriitikat pildudes või kodumaalt lahkudes Sa ei lahenda neid probleeme, vaid peidad pea liiva alla! Kõige esimene samm, mida Sa saaksid ära teha, ongi minna nüüd juba loetud päevade pärast minna valima ja teha oma valik, mis viiks Eestit edasi.

Hetkel on parlamendivalimistel osalemise protsent ligikaudu 63% ja Euroopa Parlamendi omadel jääb see veelgi 2 kordselt alla ehk  tohutu mass meie elanikest lasevad endi eest otsustada. Kui vähemalt noored, kriitiliselt mõtlevad ja kodumaast hoolivad Eesti Vabariigi kodanikud, hakkaksid huvituma ja uurima poliitikas toimuva kohta, suudaksime viia valimisosaluse tõenäoliselt pea 80% peale, mis paneks mõtlema meie nelja suurt korrumpeerunud riigikogu parteid, et nende koht pole enam pikalt kindlustatud, sest peale on kasvamas uus intelligentne põlvkond, kes ei lase enam oma riiki ja kodumaad hävitada müües elamislube, loovutades osa oma kodumaast piirilepingute sõlmimisega, tassides kahtlase ja musta taustaga rahasid parteikontorisse jne.

Kuidas viia poliitika ja sellesse huvi tekitamine noortesse?

Kindlasti ei ole meil vaja hakata tegema poliitpropagandat ja ajupesu noortele, et üks erakond on 100% parem kui mõni teine. Tuleks enam arutleda ka koolides, miks on selle jälgimine tähtis ning milleks meil on seda va poliitikat ikkagi vaja oma riigis. Me peame kaasama noori argumenteerima Eesti valupunktide ja tuleviku üle, mitte kasutama  neid vaid flaierite ja pastakate jagajatena erakonna telgi juures, kui valimised lähenemas. Ma loodan siiralt, et see lühikene artikkel toob nii mõnegi noore poliitikast huvituma ja sellest kaasa rääkima, sest kui ei tee Sa ise, siis tehakse seda Sinu eest!