Keskerakondliku pealinna propagandakulud suurenesid võrreldes eelmise aastaga üle kahe korra. Nii on Tallinna linna avalike suhete eelarve, projekti- ja palgakulud sel aastal enam kui 43 miljonit krooni. See on nii mõnegi Eesti väikelinna ühe aasta eelarve.

43 miljonit krooni ei pruugi aga olla veel lõplik summa. On ju linnavolikogu otsusega moodustatud töörühm, kes peab kaaluma pealinna digi-TV loomist. Kui Tallinn päris oma telekanali peaks käivitama, võib linna meediaeelarve lähiajal kahekordistuda.

Senikaua, kuni linnal oma telejaama aga veel pole, otsustati tellida mitme miljoni krooni eest telesaateid Keskerakonna suurtoetaja Oliver Kruudale kuuluvalt Kalev Sport kanalilt. Seejuures linn riigihanget lihtsalt ei korraldanud. Tallinna uus meediajuht Georg Pelisaar raiub, et telesaadete puhul polegi vaja riigihanget korraldada. Riigihangete amet on küll natuke teisel seisukohal.

Üks on aga selge: linnavalitsus kasutab maksumaksja raha ja niivõrd suurte summade puhul on elementaarne, et ühe Euroopa Liidu liikmesriigi pealinnas korraldatakse riigihange. Isegi siis, kui seadus seda otseselt ei nõua. Kui aga hanget ei korraldata, ei saa võtta tõsiselt ka Pelisaare väidet, et üksi teine telekanal poleks odavamat pakkumist teinud.

Eelmise aasta lõpus tuli uudis, et Kalev Sport kanal on alustanud suure miinusega. Võimalik, et Kruuda on lausa oma telejaama äriplaanis arvestanud Tallinna linna poolse korraliku panusega. Kuigi juriidiliselt võib kõik korrektne olla, haiseb kogu lugu igatahes korruptsiooni järele. Linnaametnike keerutamine tekitab vaid uusi kahtlusi.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare uued promosaated meenutavad ühe rohkem president Putini isikukulutust Venemaal. Võib olla kindel, et linnasaated Kalev Sport kanalil ei jää viimaseks. Kuuldavasti alustab pealinn oma hommikuprogrammi ka kohaliku suurima venekeelse telejaama Esimene Balti Kanal ekraanil.

Peale selle jätkavad suurema mahu ja ilmumissagedusega kõik üheksa Tallinna linna ametlikku ajalehte. Need üllitised on otse loomulikult täis meie tublide linnajuhtide pilte ja saavutusi. Meenub Lasnamäe linnaosalehe number, kust leidsin kokku 12 keskerakondlase fotod, Haabersti leht jäi sellele pisut alla — kõigest üheksa savisaarlase pilt.

On siililegi selge, et keskerakondlik linnavõim võtab, mis võtta annab. Maksumaksja raha eest tundide viisi telepurgis linnajuhte näidates ja nende pilte üheksas linnalehes trükkides loodetakse kindlustada kohalike valimiste eel tallinlaste toetust. Õhtu lõpuks võib aga Savisaar sellega oma parteile hoopis näppu lõigata — tallinlased pole lollid, neil saab ühel hetkel Keskerakonna totaalsest ajuloputusest lihtsalt kõrini.