Itaalia ja Ukraina on varem omavahel kohtunud kolme korral ja itaallased pole seni kaotusekibedust tundnud. Kaks mängu on Itaalia võitnud ning viimane, 2. juunil 2006 peetud kohtumine lõppes 0:0 viigiga. Eelmised kaks matši peeti 1996. aasta Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiri raames — kodus võitis Itaalia 3:1 ja Ukrainas 2:0.

Itaalia pole kahel viimasel MM-finaalturniiril õnnestunud poolfinaali jõuda — 2002. aastal kaotasid nad teises ringis Lõuna-Koreale ja 1998. aastal veerandfinaalis hilisemale võitjale Prantsusmaale. Viimane meeskond, kes suutis Itaalia normaalajal MM-i play-off mängudes alistada on Prantsusmaa, kes sai sellega hakkama 1986. aastal. Peale seda on itaallased kolmel korral kaotanud penaltiseerias ja korra kuldse väravaga (2002.a.).

Hetkel on Itaalia püsinud kaotuseta 22 mängu järjest, mis on meeskonna parim saavutus alates 1939. aastast. Käesoleval MM-il on oma väravast võetud välja vaid üks pall ja sellegi lõi sinna itaallane Cristian Zaccardo alagrupimängus USA-ga.

Ukraina pääses käesoleval MM-il veerandfinaali kohe oma debüüdil ja pole endale kolmes viimases mängus lasknud väravat lüüa. 2006. aastal peetud üheksas mängus on neile väravaid löödud vaid ühes kohtumises. Ukraina on alles kolmas meeskond, kes suutnud veerandfinaali jõuda peale seda, kui on kaotanud alagrupiturniiril mängu vähemalt nelja väravaga (Ukraina kaotas Hispaaniale 0:4). 1954. aastal suutis seda Lääne-Saksamaa, olles eelnevalt kaotanud Ungarile 3:8 ja 1990. aastal sai samaga hakkama Kamerun peale 0:4 kaotust Nõukogude Liidule.

Marco Materazzi ja Daniele De Rossi ei saa eelnevalt teenitud kollaste kaartide tõttu Ukrainaga mängus osaleda. Kui veerandfinaalis saavad kollase Fabio Grosso, Gianluca Zambrotta ja Gennaro Gattuso, ei saa nad poolfinaalis Itaaliat aidata (kui sinna jõutakse). Käesoleval turniiril on kõigis Itaalia mängudes kõik 90 minutit osalenud Andrea Pirlo, Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro ja Simone Perrotta. Ukraina poolel on kõik senised MM-mängud kaasa teinud Oleksandr Šovkovski, Andri Nesmatšni ja Anatoli Timostšuk

Ukraina ründaja Andrei Ševtšenko asub selles mängus vastamisi oma endise koduklubi AC Milani mängijate Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Alberto Gilardino ja Filippo Inzaghiga.

Itaaliat ei saa veerandfinaalis vigastuse tõttu aidata kaitsja Alessandro Nesta ja Ukrainat ründaja Andrei Voronin.

Itaalia ja Ukraina veerandfinaal algab reedel, 30. juunil kell 22:00 Hamburgis.

Jalgpalli MM-i kaheksandikfinaalid:
Saksamaa — Rootsi 2:0
Argentina — Mehhiko 2:1 (l.a)
Inglismaa — Ecuador 1:0
Portugal — Holland 1:0
Itaalia — Austraalia 1:0
Šveits — Ukraina 0:0, penaltid 0:3
Brasiilia — Ghana 3:0
Hispaania — Prantsusmaa 1:3

Jalgpalli MM-i veerandfinaalid:
30. juuni Saksamaa — Argentina
30. juuni Itaalia — Ukraina
1. juuli Inglismaa — Portugal
1. juuli Brasiilia — Prantsusmaa