kuulub täna üle 150 Elioni, Elisa ja Elteli töötaja.

Transpordi Ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul peab ta telekommunikatsiooni ja IT töötajate toetamist keeruliseks kuid perspektiivikaks väljakutseks. „Mitte kõik selle sektori töötajad ei saa täna glamuurset palka ning pinge enda oskuste tasemelhoidmise pärast on kõrge,“ kirjeldas ta põhjuseid, miks IT sektori töötajad vajavad ametiühingulist esindust.

u juhatuse liige Kersti Lang ütles, et koostöö Transpordi Ametiühinguga tagab IT töötajatele Eesti parima kompetentsi tööõiguse ja kollektiivse esinduse vallas ning see oligi peaargumendiks partneri valikul. Samuti kinnitas ta Ametiühing ambitsioonikaid laienemisplaane uutesse ettevõtetesse, milles transporditöötajate kogemus ja jõud kasuks tulevad.

Kersti Langi sõnul tasub IT ja telekomiala töötajatel ametiühingusse kuuluda, et üheskoos seista piisava täiendkoolituse ja läbipaistva tasustamise eest. „Samuti annab ametiühingu liikmelisus teatud stabiilsuse selles väga kiiresti muutuvas majandusharus,“ ütles Lang.

Peep Peterson kinnitas, et transporditöötajad ja IT töötajad ei lahustu teineteises selle koostöö tulemusena. „Mõlema identiteedid ning ametiühingute kaubamärgid hoitakse lahus ja arendatakse edasi parima kuuluvustunde nimel. Ühendatud on vaid teatud ametiühingulised teenused ja kompetentsid,“ selgitas Peterson.

1. mail jõustunud esinduslepingus seisab, et Transpordi Ametiühing ja Telekommunikatsiooni ja Inftehnoloogia Ametiühing teevad igakülgset koostööd, et tugevdada oma liikmete kaitset ning koondada ametiühingute jõud liikumise jätkusuutlikkuse ja arengu tagamiseks.