Tänapäeval arenevad Eestis märgatavalt internetipoed — internetist võib tellida kaupu, mis teile ise koju tulevad, ja kaubanduskeskuses kulutamata aja saab jagada pere, hobide ja spordi vahel.

Internetist ostmisel on mitu tähtsat eelist tavaostu ees.

Aeg ja mugavus. Ostmine suvalisest kohast, kus on internet, kodust või kontorist väljumata. Internetipoed võtavad tellimusi vastu ööpäev läbi. Tellitud kaup toimetatakse soovitud ajal soovitud kohta. Kõik, mida vaja teha, on näidata aadress, kättetoomise aeg ja maksta. Kui te tahate ise kaubale järele minna, siis on ka see võimalus olemas.

Info. Internetis võite saada sellist infot, mida pole teile võimeline ütlema ükski elusmüüja tavalises poes, sest ta pole kunagi proovinud seda kaupa, mida ta teile pakub. Teil on alati võimalus oma ost läbi mõelda ning küsida nõu lähedastelt. Üldiselt aitab see teil teha mõistlikke ja tõepoolest vajalikke oste.

Lai kaubavalik. Internetipoodide kaubavalik on tunduvalt laiem jaekaupluste omast — pole kaubanduspindade füüsilist piirangut. Internetipoed sõlmivad lepinguid hulgimüüjatega, kes pakuvad kaupade ja kaubamärkide nii suurt valikut, mis pole tavakaupluses kunagi võimalik. Kui te otsite mingit kindlat kaupa, siis on suurim tõenäosus leida see just internetipoest. Kui te seda ei leidnud, siis tehke päring — ilmselt on kaup laost otsa saanud, kuid lähitulevikus on oodata uut tarnet.

Madalad hinnad. Internetipoed ei maksa kaubanduskeskustele kallist renti ning neil pole vaja üleval pidada müüjaid ja teenindavat personali. Kõik see võimaldab hoida hinnad madalamal traditsioonilise kaubanduse jaehindadest. Kuid ärge valige kõige odavamat pakkumist. Odav firma võib oma eksistentsi lõpetada sama kiiresti, kui madalad on tema hinnad. Sellisel juhul ei võta ostetud kauba garantiikohustusi endale keegi. Kokkuvõttes võib paariprotsendise kokkuhoiuga kaotada kõik. Valige tugevad, keskmiste hindadega internetipoed — hinna ja kvaliteedi suhe on neis tunduvalt usaldusväärsem.

Klienditeenindus. Virtuaalpoodidel pole oma ostjatega elusat kontakti. Seda tühimikku saab osaliselt täita e-posti või Skype´i kaudu päringuid tehes. Internetipoodide reageerimiskiirus päringutele on üks olulisi momente. Kaupade õigeaegne kohaletoimetamine ning operatiivne vastamine ostjate kõikvõimalikele küsimustele on internetipoe hindamisel oluliseks kriteeriumiks.

http://www.softkey.ee — lai valik arvutitarkvara. Viirustõrjeprogrammid, liidriks on Kaspersky Anti-Virus (http://www.kaspersky.ee); haaravad mängud; andmevarundussüsteemid; sellised populaarsed programmid nagu Corel Draw!, Adobe Photoshop, Microsoft Office, WinRAR, ABBYY Finereader, Radmin ning muud.

Peab märkima, et tarkvara puhul toimub e-müük — pärast ostu eest maksmist saadetakse paari minuti jooksul teile tellimuses näidatud e-posti aadressile aktiveerimiskood ja aadress, kust saab programmi alla laadida — seda on võimalik kohe kasutada! Palju mahukamad programmid nagu Adobe Photoshop või Corel Draw! tuuakse ostjale muidugi paari päeva jooksul kulleriga kohale.

http://www.ox.ee — väga palju arvuti- ja olmeelektroonikat. Võib kinnitada, et OX.ee pakub Eestis kõige suuremat elektroonikakaupade valikut. Internetipoe hästi väljaõpetatud personal soovitab rõõmuga just teile sobivat kaupa. Juhul kui teie tellitud kaup on laos olemas, tuuakse see kogu Eesti piires kätte 1-7 päevaga. Parimat võimalust teha oma lähedastele üllatust on raske välja mõelda — kuller toob kohale uue televiisori või sülearvuti!

http://www.nodi.ee — kingituste ja stiilsete asjade internetipood, kus igal esemel on oma iseloom. Kõiki siin väljapandud asju ühendab laitmatu stiil, hea maitse ja funktsionaalsus — see, mis jääb mõnikord täielikust õnnest puudu. Nodi.ee ei kahtle, et iga ese nende valikust teeb tema omaniku elu ilusamaks, lisab sellesse valguskiire ja kübekese uljust. Vaat selline huvitav pood! Loodame, et pärast artikli lugemist muutub ostmine internetipoodidest teile mitte ainult aja kokkuhoiuks, vaid ka meeldivaks ajaviiteks. Soovime häid oste!