Tegelikult on internetist võimalik leida väga palju endasarnaseid inimesi ja see on tänapäeval üks parimaid võimalusi neile, kellel puudub soov rahva seast sobiv inimene välja valida. Kaaslase leidmine on keeruline seetõttu, et reaalses elus me “näeme” pahatihti teisega verbaalselt suhtlemata vaid inimese üldist hoiakut. Seetõttu kaldume hindama ning rutakaid ja ekslikke järeldusi tegema. Mõnele on reaalses elus suhtluse alustamine ka raskevõitu.

Interneti plussiks on see, et inimesest on seal nformatsioon juba olemas (olgu selleks siis tutvumiskuulutus või tutvusportaali profiil), mis võimaldab peale vaadates öelda, missuguse inimesega tegu, st põhilise informatsiooni saab sealt kätte.

Pole vajadust karta, et satud suhtlema mõne perverdiga — samasugune võimalus on olemas ka n-ö tavaelus tutvumisel. Võin julgelt väita, et interneti teel on võimalik leida just sulle sobiv tutvus, kelle mõttelaad on sinule vastuvõetav. See, et teistel ei ole internetitutvustega hästi läinud, ei tähenda veel seda, et sinul hästi ei lähe.

1. Tee endale selgeks, keda otsid ja kirjelda teda

Kui kirjutad enda profiili või tutvumiskuulutusse, et soovid leida majanduslikult kindlustatud meest/naist, siis ütled selgelt välja, et tahad raha ja teed sellest ühe tingimuse, milleta pole ka kõik järgnev võimalik. Kas korralikule inimesele (sh rahakale inimesele), kes otsib siiralt teist inimest, mõjub selline „rahanälg“ atraktiivselt? Vaevalt. Oluline on lihtsus ja ausus, kuid kui mainid raha, siis kahandab see kindlasti sinu võimalust leida midagi tõelist ja lähedast. Kui sa tead, keda otsid, siis kirjuta see lihtsalt ja loomulikult — vabalt.

2. Kirjelda ennast

Üksnes oma kehamõõte kirjeldades ei ütle sa tegelikult enese kohta mitte midagi, vaid reklaamid vaid oma keha. Inimesed, kes otsivad midagi, mis ei ole vaid seks — neile on tähtsamad muud omadused. Näiteks võiksid vastata küsimustele: Mida sa armastad üle kõige teha? Missugune sa iseloomult oled? Milline on sinu elustiil? Kirjelda ennast ausalt, südamest ja tee ka seda lihtsalt.

3. Ole see, kes sa oled

Sa mõjud teisele kõige paremini, kui oled aus. Valetamisega tõmbad ligi inimesi, kes sinu valede põhjal loovad endale ettekujutuse, milline sa selle väärinfo põhjal näid. Tegelikkuses sa ju pole selline.

4. Positiivsus on vajalik

Enda reklaamimine kui üksildast ja õnnetut inimest ei ole alati parim valik. Kui ütled, et oled õnnetu, sest oled üksi, siis sellele kuulutusele vastab tõenäoliselt samasuguse mõttelaadiga inimene, kes võib arvata, et kahest õnnetust inimesest saab õnnelik tutvus. Kui reaalsuses satuvad kokku kaks õnnetut inimest, siis ei pruugi sellest saada õnn, vaid kahe õnnetu inimese koosolemine.

5. Ole avatud

Vasta igale kirjale ja tee seda viisakalt, sest esimene kiri ei ütle kohe kindlasti inimese kohta kõike. Kaotada pole midagi! Teiste sildistamine ja lahterdamine esmase kirja põhjal ei ole kindlasti õige.

6. Peleta endast liigne hirm

Suhtlemist pole vaja karta ja kirja teel sind keegi ei hammusta.

7. Tegutse

Kirjutamine on mugav ja rahulik viis avaldamaks oma mõtteid. Kõik inimesed ei pruugi sinu kirjale vastata, kuid see ei tähenda, et peaksid loobuma. Kui sa käisid koolis, siis sa ju ei loobunud õpingutest pärast esimest halba tulemust? Niisamuti peaks suhtuma kaaslase otsingusse.

Üksnes ootamine, et keegi sinuga ise ühendust võtab, on vale. Kui sa midagi soovid (antud juhul uut tutvust), siis tuleb ise tegutseda ja teistega ühendust võtta. Mis puudutab naisterahvaid, siis ka nendel on võrdväärne õigus kirjutada meestele — see on loomulik teekond uue tutvuse ja miks mitte ka püsisuhte juurde.