Tavaline valguskaablitel põhinev infosüsteem Internet2 töötab kiirusel 10 Gbps, siis prooviti kümnel erineval lainepikkusel infot edastades kiirust vastavalt kordistada. Ja see õnnestuski täiesti töökindlalt ja vigade-häireteta.

Doug Van Houweling, Internet2’e tegevjuht, ütles, et tavaliselt on Internet2 kasutajatel üks 10 Gbps ühendus tavalise Interneti jaoks ja teist ühenduskaablit kasutatakse teadustööks, kus siis on võimalik andmevahetuse kiirust tõsta. Sellega muutub omavaheline mahukas andmeside ja teadustöö tegemine veel kiiremaks ja lihtsamaks.

Tavalise ameeriklase jaoks on selline kiirus uskumatu: aprillikuise ITIF uuringu (PDF failina) põhjal on ameeriklaste keskmine netiühenduse lairiba kiirus 4,8 Mbps. Maailma kiireim tavaInternet on võimalik Jaapanis: keskmine lairiba kiirus kasutajatel “ulmelised” 61 Mbps! Järgneb Lõuna-Korea 45,6, Soome 21,7 ja Rootsi 18,2 Mbps lairiba kiirustega. Eestit kahjuks selles uuringus ei ole, nii ei oska praegu öelda, kuskohas me maailma mastaabis olla võiksime. Selle uuringu põhjal on maailma keskmine tulemus 9 Mbps, kas oleme sellest paremad või halvemad, kes teab, kirjutagu.