Regionaalminister Siim Kiisleri sõnul toetatakse 1200 kilomeetri ulatuses valguskaablivõrgu rajamist, mis peaks parandama väiksemate maakohtade elanike kaugtöö võimalusi ja parandama sellega kohalike omavalitsuste ärikeskkonda.

Meetme raames toetatakse valguskaablitel põhineva elektroonilise side baasvõrgu rajamist. Baasvõrgust lõpptarbijani juurdepääsu ehitamise kulusid meetme raames ei kaeta, mis toimub edaspidigi turukonkurentsi alusel. Toetatakse kuni 85% projekti abikõlblikest kuludest ja maksimaalne toetus projekti kohta on 639 116 eurot. Täna on baasvõrgud nii Elionil kui Televõrgul, millega viidatud laiemaid internetitorud ühendatakse. Kokku peaks Eestit katva baasvõrgu ring ja harud pikenema käesoleva aasta lõpuks ligi 7000 kilomeetrini.

Toetusskeemi raames toetatavate tegevuste ja abikõlblike kulude loetelu ning taotlemise tingimused on kättesaadavad siseministeeriumi veebilehel. Toetusskeemi hakkab rakendama Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Meetme kaasrahastajaks on Euroopa Regionaalarengu fond.