"Igaüks meist on tegelikult autor ja õpilastel oleks hea teada, millised õigused loominguga kaasnevad. Kui õpilased tajuvad ise ennast autorina ja mõistavad oma õigusi, on neil ka lihtsam aru
saada vajadusest järgida autoriõigusi ning neid väärtustada. Iga teose loomine nõuab aega ja raha, paljud inimesed elatuvad sellest ning seetõttu tuleks iga loomingut väärtustada ja mitte tegeleda
piraatlusega," rääkis intellektuaalomandi õppematerjale 27. oktoobril toimunud seminaril tutvustanud vandeadvokaat ja BSA (Business Software Alliance) esindaja Eestis Kaido Uduste.

"DVD-kujul õppematerjalid on mõeldud kasutamiseks ühiskonnaõpetuse tundides ja peaksid jõudma koolidesse lähinädalate jooksul. Samuti on kõigil võimalik õppematerjaliga tutvuda leheküljel autor.ee," lisas Martin Hiir Eesti Äritarkvara Liidust.

"Ameerika Kaubanduskoja jaoks on intellektuaalse omandiõiguse teema üks olulisemaid prioriteete. Üritame omalt poolt teadmiste levikule kaasa aidata koostöös ettevõtete, otsustajate, ministeeriumite ja korrakaitsjatega," rääkis Ameerika Kaubanduskoja tegevdirektor Daria Sivovol. "Intellektuaalne omandiõigus on tähtis valdkond, millega seonduvaid teemasid peaks koolis käsitlema algklassidest
peale. Seetõttu korraldame praktilisi seminare ja koolitusi Eestis teemast huvitatud õpetajatele ja viimase nelja aasta tagasiside on olnud väga positiivne," lisas Sivovol.

Lisaks intellektuaalomandi õppematerjali tutvustajatele esinesid seminaril autorluse ja vastutuse teemadel Eesti Politsei- ja Piirivalveameti patrullpolitseinikud, Põhja Prefektuuri kriminaalbüroo majanduskuritegude talituse juht juht Rain Kuus ja Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsiooni juht Erik Mandre. Toomas Seppel Kultuuriministeeriumist tutvustas õpetajatele e-raamatuid ja e-õppevahendeid. Seminaril osalejaid tervitas USA suursaadik Eestis Michael C. Polt.

Käesoleval aastal rahastab USA suursaatkond kahte noortele ja koolidele suunatud intellektuaalomandi teemalist projekti, mida neljapäeval 27. oktoobril toimunud seminaril osalejatele tutvustatakse.