Kahe vooru järel on neist neljast meeskonnast garanteerinud edasipääsu kaheksandikfinaali vaid Inglismaa. Rootsil piisab edasipääsu kindlustamiseks viimases voorus ühest punktist, kuid alagrupi võitmiseks on vaja inglased alistada. Kui Rootsi kaotab, on võimalus kaheksandikfinaali jõuda ka Trinidad ja Tobagol, kes peab sel juhul üle mängima Paraguay.

Kuna kaheksandikfinaalis kohtuvad B-grupi meeskonnad A-grupi meeskondadega, on peamine küsimus, kes astub juba pääsu eest 8 parema hulka vastamisi MM-i peoperemeeste sakslastega. A-grupist on teada ka teine edasipääseja, kelleks on Ecuador.

Rootsi võit eelmises voorus Paragauy üle (1:0) oli nende käesoleva aasta esimene — sel aastal oli enne seda saadud viis viiki ja üks kaotus.

Inglased on peale eelmise aasta septembrikuist üllatuskaotust Põhja-Iirimaale saanud 8 võitu järjest. Inglaste kõigi aegade rekord on kümme järjestikust võitu.

Rootsi poolel ei tohi teisipäeval kollast kaarti saada Henrik Larsson, Tobias Linderoth, Marcus Allback ja Teddy Lucic, sest muidu jääb neil järgmine kohtumine vahele. Inglastel on sama ohu ees Steven Gerrard, Frank Lampard ja Peter Crouch. Inglaste peatreener Sven-Goran Eriksson on öelnud, et saadab neist kolmest Rootsi vastu platsile vaid Lampardi, kes tähistab ka teisipäeval oma 28-ndat sünnipäeva.

Rootsi pole Inglismaale kaotanud 11 mängu järjest — viimane kaotus saadi 1968. aasta 22. mail (1:3). Neist 11-st viimasest omavahelisest mängust on 7 jäänud viiki ja neljal korral on võitnud Rootsi. Ühes MM-alagrupis mängisid meeskonnad ka 2002. aasta finaalturniiril — siis jäi mäng 1:1 viiki.

Inglaste poolel on kindel, et vigastuse tõttu ei tee kaasa Gary Neville. Eriksson annab puhkust Steven Gerrard`ile ja Peter Crouch`ile, nende asemel alustavad algkoosseisus Wayne Rooney ja Owen Hargreaves.

Rootslaste poolel ei tee kaasa vigastatud ründaja Zlatan Ibrahimovic, keda asendab Marcus Allback.

Meeskondade algkoosseisud:
Inglismaa: Robinson, Carragher, Ferdinand, Terry, Cole, Beckham, Lampard, Hargreaves, Cole, Owen, Rooney.
Rootsi: Isaksson, Mellberg, Lucic, Edman, Linderoth, Alexandersson, Ljungberg, Wilhelmsson, Kallstrom, Allback, Larsson.

Inglaste poolkaitsjate Frank Lampardi ja Steven Gerrardi sõnul peab meeskond mängima kiiremat jalgpalli, et turniiril edu saavutada. “Me peame kahtlemata oma mängu parandama. Trinidadiga mängus ei suutnud me palli piisavalt kiirelt käima saada, et nende kaitseliini rohkem lahti harutada,” sõnas Lampard.

Rootsi peatreener Lars Lagerback on kohtumise eel öelnud: “See tuleb kahtlemata väga pingeline mäng. Inglastel on igal positsioonil tippmängijad ja nad on võitnud kaks eelmist mängu. Meie püüame oma mängujoonisest kinni hoida ja kaitsta nii hästi kui suudame. Sellisel tasemel mängudes ei saa maruliselt rünnata, esmalt tuleb mäng kontrolli alla saada.”

Rootsi poolkaitsja Tobias Linderoth on arvamusel, et nende koondis ei jää inglastele mitte millegi poolest alla. “Vahest need, kes jalgpallist suurt ei tea ja vaatavad vaid klubisid, kus keegi mängib, arvavad, et inglastel on parem meeskond. Aga kui vaadata meeskonnale kui tervikule, oleme täiesti võrdsed.”

Rootslaste ründaja Henrik Larsson polnud aga mängu eel inglaste kiitmisega kitsi: “Mulle on alati inglaste mäng sümpatiseerinud, kuid kuna ma olen ründaja, siis ma loodan nende vastu värava lüüa. Inglismaal on võimas meeskond tipptasemel mängijatega. Nad võivad turniiril kaugele jõuda, kui oma mängu täistuurides käima saavad.”

Rootslaste kapten Olof Mellberg, kes mängib klubijalgpalli Inglismaal Birminghami Aston Villas, on arvamusel, et ta pole kunagi nii tugeva Inglismaa koondise vastu mänginud. “Loomulikult läheme mängule positiivselt meelestatuna ja võitu püüdma, kuid kindlasti tuleb see meie jaoks väga raske mäng.”

Inglaste peatreener Sven-Goran Eriksson loodab, et meeskond esitab tänu esiründepaarile Michael Owen — Wayne Rooney suurepärase partii. “Owen ja Rooney on alati rünnakul koos hästi mänginud. Loodan, et nad on Rootsi vastu oma paremate päevade tasemel.”

Inglismaa-Rootsi ning Paraguay-Trinidad ja Tobago mängud algavad teisipäeval, 20. juunil kell 22:00. Mängude käiku reaalajas (tulemused, väravad, algkoosseisud, vahetused jne) saab jälgida alltoodud Delfi erilehel.