Lisaks täpsustub selle esimese omataolise lepingu tulemusel ka piraatluse tõkestamine e-kauplustes, portaalides ja internetilehekülgedel.

Koostöölepingule kirjutasid alla ühelt poolt BSA Eesti Komitee, Eesti Autorite Ühing, Eesti Fonogrammitootjate Ühing ja Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsioon (EAKO) ning teiselt poolt Eesti suurimad internetiteenuse pakkujad nagu Elion, Tele2, Starman, Data Telecom, Zone Media ja lisaks ka Microlink Eesti.

“Elion, kui üks lepingule alla kirjutanud internetiteenuse pakkuja, on valmis omaltpoolt tegema kõik avamaks juurdepääsu FTP-serverile autorikaitse organisatsioonidele, et nad saaksid anda meile infot autoriõiguse rikkumise kohta. Lubame ka kasutusele võtta vastavad meetmed, et tõkestada piraatlust,” ütles Maiko Kalvet, Elioni interneti teenistuse juhataja.

Koostöölepingus sätestatud jõustub alates allkirjastamise hetkest. 2001. aasta aprillis sõlmisid BSA Eesti Komitee, Eesti Autorite Ühing, Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsioon ja Eesti fonogrammitootjate Ühing internetiteenuste pakkujatega koostöölepingu, mis keskendus piraatluse leviku piiramisele kodulehekülgedel, kuid ei käsitlenud FTP-serverites toimuvaid autoriõiguse rikkumisi.