RIA asedirektor Kalle Arula sõnul muutub teabe avalikustamine interneti- ajastul järjest olulisemaks. “Asutused koguvad inimeste kohta järjest rohkem teavet ning iga Eesti elanik peab teada saama, millist infot riik tema kohta kogub. Nagu eelmise nädala pensioniosakute andmelekke intsident näitas, on teabe avalikustamisel ka teine külg — kohustus seda turvaliselt hoida.  Infopäeval arutleme, kuidas mõlemat kohustust võimalikult hästi täita.”

“Välisriikide avaliku teabe järelevalveasutustega suheldes võime öelda, et meie avaliku teabe seadus on üks eesrindlikumaid maailmas. Küll aga lonkab seaduse täitmine. Asutuste  rakenduspraktika on ebaühtlane. Eesti avaliku sektori võrguteave on kirjum kui mõnel suurriigil,” selgitas AKI peadirektor Viljar Peep.

Infopäeval räägitakse asutuste võrgulehtede rollist info jagamisel ning nõuetest dokumendiregistritele. Samuti antakse nõuandeid võrgulehtede loomisel ja antakse ülevaade kohalike omavalitsuste teenusportaalist ja riigi teabeväravast eesti.ee.

Päeva juhib Ülle Madise, Tallinna Tehnikaülikooli avaliku õiguse professor.  Korraldab Euroopa Liidu struktuurifondide programm “Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine” koostöös  Andmekaitseinspektsiooni, Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse ning Siseministeeriumiga. Infopäeva aitab läbi viia Tallinna Arvutikool OÜ.