Politsei väitel küsisid meediast innustust saanud kurjategijad kasiinokuninga tütre Ines Karu eest lunaraha 15 miljonit eurot ehk ligi 230 miljonit krooni.

Politsei eriüksus K-komando vahistas 4.-5. jaanuari vahel kinnitamata andmetel Raplamaalt pärit noormehed, kes kavandasid röövida kasiinokuningas Armin Karu tütre. Olympic Casino suuromanik on teadaolevalt Eesti rikkaim mees, kelle varandust hinnatakse nelja miljardi krooni kanti.

Ühelgi skeemi autoritest, kes on kõik umbkaudu sama vanad kui sihikule võetud ohver, pole varasemat karistust.

Kõige jahmatavam loo puhul — peale selle, et sihikul oli kaks A-kategooria avaliku elu tegelast Armin ja Ines Karu — on see, kust lihtsad jõmmid võtsid jultumuse nii suurejooneliseks plaaniks.

Prokuröri teada tegi kuriteo potentsiaalsetele ohvritele karuteene meedialembus — viimnegi loll on lehest lugenud või telest näinud, kes on Eesti rikkaim kodanik. “Inimesed olid lihtsalt kuulnud, et on üks rikas mees, kellel on palju raha, ja sellega tasuks õnne proovida,” vahendab Evestus. “Nad ei osanud isegi kohtus vahistamise istungil oma tegusid põhjendada muuga, kui et „aga sealt ju võis raha saada”.

Samas ei olnud tegemist toladega. “Vaatamata sellele, nad on varem kohtulikult karistamata ja kriminaalpolitsei huviorbiidis ei ole olnud, oli nende tegevus üsna huvitavalt ja kavalalt välja mõeldud. Nad püüdsid maksimaalselt ennast peita ja oma tegevust varjata,” nendib Keskkriminaalpolitsei peadirektor Elmar Vaher.