Eelväed hiilib Tallinnas juba ringi: mingi kaubakeskus reklaamib, et varem on ikka parem. No olgu siis. Plakatid on suhteliselt tagasihoidlikud, sest raskerelvastus: põdrad, kuused ja päkapikud (päkapikud on Jeesukese rohebaretid ja Delta-force), viibib veel treeninglaagrites. Aga juba õlitab relvi.

Luure ehk Halloween teatas sõjaväe ülemjuhatajale Jeesukesele, et olukord paistab lootustandev: inimesed on aastaga kaotanud valvsuse, riigi kaitsestruktuurid tegelevad kellegi Naatoga ning tõelist vaenlast ei märka keegi oodata. Kahtlustatakse hoopis Puutini-nimelist.

Muide, kuigi Halloween näeb kuri välja, on ta üsna ohutu vennike. Libedalt naeratav valge habemik on tegelikult palju ohtlikum, nagu elus tihti juhtub. Generalissimus Jeesuke ise passib hoopis nurga taga varjul ja ilmub välja ainult üheks õhtuks, et oma triumfi täielikult nautida.

Eriti sellel päeval on targem kodust mitte välja minna, riputada akna ette pimenduskatted ning mitte lülitada sisse ühtegi meediakanalit. Targem oleks ka mitte kasutada telefoni, sest sinu sõber võib ühel hetkel osutuda vaenlaseks. Kujutle, et käimas on katkuepideemia, ja sa ei eksi.

Kuidas käituda, et mitte oma elu ohtu seada? Nii nagu Taleban: tõmba vähe koomale ja ära ürita kaitsta territooriumi, mida sa ei suuda. Tark strateeg ei lähe jõulude ajal ilmtingimata kesklinna, kui ta just seal ei ela. Aga kõige parem: mine hoopis ära. Sõdade, näljahädade ja muude katastroofide ajal läksid ka vanad eestlased metsa või sohu peitu.

Kui sa siiski kaotad lahingu ning Jeesukesel õnnestub üle sinu koduläve tungida, ära heida meelt, sest veel võib vastu hakata. Pea meeles, et ka sada kümmet isetehtud tähekest ei saa ohtlikkuselt võrrelda ühe taivanimaal erikoolituse läbinud päkapikuga, kelle keha on soomustatud sünteetilise sametiga.

Nii et riputa näiteks kuhugi vähekasutatavasse ruumi paberist või papist kaunistused ning selle pettemanöövriga kindlustadki endale suhteliselt turvalise olemise. Aeg-ajalt tuleb neile muidugi pilk peale visata — paberkaunistustel on omadus paljuneda.

Viimaks tuleb järelvägi, mis nopib lahinguväljalt viimased ellujäänud haavatud, ning Jeesuke saab jälle õnnest käsi hõõruda: rahvas annetustest puupaljas, kõigil on söömisest paha olla (igal aastal viiakse mitukümmend inimest liigsöömise tõttu haiglasse), mõni majagi sai ilusa heleda leegiga maha põletatud.

Siis kutsub ta oma plastmassinglitest leegionid taeva tagasi (mõned sõdurid võivad olla räsitud, nii et järgmiseks hooajaks tuleb kaugelt taivanimaalt uued tellida). Selgusetuks jääb, milleks tal seda vaja on.