Mäletatavasti lahvatas detsembri lõpus tuline vaidlus ajakirjanik Marje Aksli ja Ilvese vahel ning selle tulemusena kirjutas president Twitteris: „On kaht sorti inimesi. Need, kes mõtlevad, ja need, kes mitte ja teibivad oma suu ja kirjutavad tüütuid artikleid nagu „back the USSR"" ning „Kui te poleks eestlane, ütleksin kurbusega: triviaalne tähelepanek, ebahuvitav, igav, te vaidlete omaenda loodud vastasega. Kurb."

Aga mingem ajas veidi tagasi. 2012. septembris kirjutas Moscow Times, et teadlased leidsid hiljuti Siberist "elusad" mammuti rakud, mida kasutades oleks võimalik mammuteid kloonida. Ilves kirjutas humoorika säutsu, kus viitas artiklile ja lisas: „Pärast tiigrit, amforat ja kurgi, on mul ähmane tunne, et tean, mis järgmiseks tuleb. Lihtsalt mainin..." Delfile teadaolevalt jõudis see väike nali ka Venemaa presidendini, kes mõnda aega varem oli õpetanud kurgedele lendamist ning sukeldudes amforaid leidnud.

Minnes 2012. aasta juunisse, jõuame aga järgmise vaidluseni. Nimelt kirjutas Nobeli majanduspreemia laureaat Paul Krugman ajalehes New York Times, et kuigi Eesti on saanud kärpemeetmete kaitsjate lemmiklapseks, siis pole me majandus langusest tegelikult täielikult taastunud ja seetõttu on küsitav, kas osalist taastumist saab tõesti pidada majanduslikuks triumfiks.

President Toomas Hendrik Ilves reageeris Krugmani artiklile Twitteris väga emotsionaalselt. "Kirjutagem millestki, millest me midagi ei tea, ja olgem ennasttäis, üleolevad ja patroneerivad. Nad on ju vaid pilusilmad," kirjutas Ilves. "Ilmselt tähendab Nobeli preemia kaubanduse eest, et võid jutlust pidada rahaasjade teemal ning kuulutada minu riigi "tühermaaks"."

Ilves jätkas retoorilise küsimusega "Aga tõesti, mida meie teame? Oleme ju vaid rumalad ida-eurooplased. Valgustamata. Ühel päeval me saame aru. Meie süü." President ei peatunud aga seal, vaid jätkas. "Si*ume ida-eurooplaste peale - nende inglise keel on halb, nad ei reageeri ja tegelikult teevad, milles on kokku lepitud, ja valivad valitsusi, kes on vastutustundlikud."

Krugmaniga peetud vaidluse tulemusena sündis ooper, mille tutvustust saab vaadata siit

Nagu näha, kasutab Eestit E-riigina promov president ka ise internetti meisterlikult, suheldes mitte ainult oma rahva, vaid kogu maailmaga ka siis, kui ametlik protokoll selleks ruumi ei jäta. Ilvese säutsud on originaalsed, torkavad ja vastuolusid kütvad ehk kõike seda, millisena võiks ideaalmaailmas ette kujutada näiteks veebimeedia kommentaariumi. Mis peamine: ta teeb seda julgelt ja oma nime alt.