Eesti Koolimissiks 2006 pärjati Merle Saar Tartu Raatuse gümnaasiumist. Esimeseks printsessiks sai aga Helen Reilson Jõhvi gümnaasiumist ja teiseks printsessiks Anna Stotskaja Tallinna Läänemere gümnaasiumist. Žürii liige Tiina Jantson ütles, et valiku tegemisel hinnati neiu nooruslikku energiat ja ilu. „Valiku tegemine oli kindlasti raske,” lisab Jantson.

Missikandidaadid pidid ennast laval kaks korda esitlema, esimesel korral oli tutvustav pool, kus tüdrukud demonstreerisid ka oma tantsuoskust ja teises voorus vastasid õhtujuhtide Madis Malgi ja Inna Roosi küsimustele.

Eesti Koolimiss 2006 üritus oli küll esmakordne, kuid oli kulminatsioon alates sügisest koolides toimunud iludusvõistluste sarjale. Üritusel osales 50 missikandidaati, keda iga kool oma 9.-12. klasside tüdrukute seast valinud oli. Peakorraldaja Ruth Ojatalu ütles, et üritus on mõeldud noortele neidudele, et nad saaksid ennast näidata ka suurel laval. „Väga raske on saada kuskilt maakoolist suurele lavale. Pakumegi võimalust kandidaatidel ennast näidata ja ülejäänud publikule lihtsalt üks lahe päev veeta,” teeb Ojatalu üritusest üldise kokkuvõtte.

Eesti Koolimiss 2006 pressiesindaja Eli Lilles ütles konkursi kohta, et asi on rohkem eneseteostuses kui võidus. „Asi polegi niiväga ilus, need neiud tulevad siia, et neil oleks eneseteostusvõimalus.” Lilles lisas, et see on suurepärane võimalus silma jääda erinevate modelliagentuuride esindajatest koosnevale žüriile.

Eesti Koolimiss 2006 patroon Kristiina Ojuland arvas, et igal tüdrukul on individuaalsed põhjused, miks sellel konkursil osales. „Ma arvan, et selline üldine põhjus on ikka see, et ennast proovile panna ja jõuda elus kuhugi.” Ojuland tunnistas, et noortega on ka peale riigiasjade hea rääkida, näiteks ilust. „Ma leian, et see on hea, kui poliitikute hulgas on tekkinud võimalus rääkida niisugusest asjast nagu koolimissi valimine.” Ojuland avaldas lootust, et Merle Saarest võib saada rahvusvaheliselt tuntud modell, kes võib Eestile positiivset kuulsust tuua kogu maailmas.

Lisaks ilusatele tüdrukutele, pakkusid silma- ja kuulamisilu erinevad bändid ja tantsutrupid. Üles astusid Staariakadeemia all stars, Sixtina tantsugrupp, Stiina staar Darja ning RED Stuudio. Eriti võimsa etenduse andis JJ-Street Dance Company. Publiku kiljudes show alguses tuli suurele videoekraanile leekides tantsuklubi logo ning kulminatsioonis oli korrga laval koguni 30 inimest. Õhtupoole lisasid üritusele vürtsi ka ansambel Soul Militia ning Cool D koos DJ Critikali ja Kozyga.

Milline on üks ilus tüdruk?

Tiina Jantson(žürii):
„Lisaks välisele ilule peaks tüdruk olema selline, kellest õhkub sellist sädet, silmad säraksid.”

Ruth Ojatalu (Eesti Koolimiss 2006 peakorraldaja):
„See tuli ootamatult. Inimene peab olema ilus nii sisemiselt kui välimiselt. Kõik inimesed võivad olla ilusad. Mina suhtlen ainult ilusate inimestega ja nad ei ole kõik missimõõtu.”

Madis Malk (õhtujuht):
„Ilu on vaataja silmades. Aga ilus tüdruk on see, kes oskab enda eest hoolitseda. See tähendab, et tal on juuksed korras, küüned korras, pestud, lõhnastatud. Välimine ja sisemine ilu on võrdse tähtsusega. Välise ilu juures on olulised silmad, sest need räägivad inimese kohta väga palju.

Joel Juht (tantsija):
„Jalad peavad ilusad olema, saledad neiud meeldivad.”

Kritiina Ojuland (Eesti Koolimiss 2006 patroon):
„Ilus tüdruk peab alati tark olema, see on kindlasti esimene nõue. Ma usun, et ilus tüdruk peab ka sisemiselt olema enesekindel. Tal peaks olema hingerahu, mis annab talle endale sellise arusaamise iseendast, oma lähedastest ning ka maailmast laiemalt. See inimene ei peaks kindlasti nägema asju ainult enda nina ümber, ta peab suutma näha asju laiemalt maailmas.”