Saja kolmekümne üheksa leheküljeline raamat õpetab kasutama Android-nutitelefoni võimalusi. Samuti jagatakse nõu, milline nutitelefon võiks lugejale sobida.

Elisa tootejuht Mailiis Ploomanni sõnul on tänaseks Eestis hulgaliselt nutitelefoni kasutajaid ning nende arv kasvab jõudsalt iga päevaga. „Kui vaadata statistikat, siis rohkem kui pooled Elisa kliendid eelistavad uut mobiiltelefoni soetades just nutitelefoni. Tänavu esimesel poolaastal kasvas nutitelefonide osakaal Elisa esindustes müüdud mobiiltelefonidest juba 60%-ni ning 97%-il juhtudel oli neil Android operatsioonisüsteem,“ rääkis Mailiis Ploomann.

Ajakirja Digi peatoimetaja Henrik Roonemaa sõnul puutuvad nad järjest enam ajakirjas kokku lugejate küsimustega, mida oma uue nutitelefoniga pihta hakata. „See, et moodne telefon on suure puutetundliku ekraaniga, on inimestel küll selge, kuid tihti sellega asi ka piirdub. Nad on küll kusagilt kuulnud, et nutitelefoniga saab kasutada sotsiaalvõrgustikke, käia pangas, tasuda senisest mugavamalt parkimise eest, osta lennupileteid, broneerida hotellis kohti, et seda saab ühendada arvuti ja teleriga, et sellest saab teha oma isikliku assistendi, et selle abil saab jälgida oma lapse liikumist kooli ja kodu vahel, aga nad ei tea, kuidas seda teha,“ tõdes Henrik Roonemaa. „Veelgi enam, keskmine kasutaja ei tea tegelikult päris täpselt, mis asi on app, kust ja kuidas seda saada või osta ja kuidas neid kasutada,“ lisas Digi peatoimetaja.

Digi ja Elisa on koostanud lihtsa ja ülevaatliku abimehe, mis aitab inimesel oma uuest telefonist aru saada ning õppida seda kasutama. Käsiraamat alustab päris algusest ehk seletab ära, mis on nutitelefon, mis on Android, milline ta välja näeb ja kuhu tuleb vajutada. Räägime lahti, mis on app, kuidas neid saada või osta, alla tõmmata (installida) ja maha installida ning kuidas vältida kurivara, mis telefoniarveid võib kasvatada,“ jagas Roonemaa teavet käsiraamatu sisu kohta.

Androidi käsiraamatu saab Elisast teatud telefonide soetamisel tasuta kaasa, ülejäänud Elisa klientidele on see poole hinnaga.

Käsiraamatut saab osta näiteks R-Kioskist ja tellida veebilehelt: http://www.telli.ee/index.php?id=a3f390d88e4c41f2747bfa2f1b5f87db