Seda peaks Te poliitikuna teadma, milleks riigikogu liikme kuluhüvitised on ette nähtud. Igaks juhuks püüan siiski Teie silmaringi avardada:

RIIGIKOGU JUHATUSE OTSUS
Tallinn, 28. juuni 2007 nr 74

Riigikogu liikme tööga seotud kulutused on:

p. 2.6 esindus- ja vastuvõtukulud;

8. Esindus- ja vastuvõtukulud on ruumide, esitlustehnika ja esindusrõivaste üüri- ja laenutuskulud, TOITLUSTUSKULUD, kingitused (sh lilled, suveniirid, trükised jms) ja muud kulutused valijatega kohtumiseks.

Kinnitan uhkusega, et olen Eesti-Hiina parlamendirühma liige. "Parlamendirühmi luuakse, et tõhustada kahepoolset suhtlemist teiste riikide parlamentidega. Parlamendirühmade tegevus on suunatud Eesti Vabariigi välispoliitiliste eesmärkide elluviimisele ja Eesti tutvustamisele välismaal". Just sellise eesmärgi nimel tutvustasin külalistele Eestimaad.

Teadaolevalt pole keegi riigikogu liikmetest ainuisikuliselt sellist üritust korraldanud. Sündmus peaks pigem kiitust väärima, kuna külalised jäid päeva üritustega alates Vabaõhumuuseumi külastamisest kuni piknikuni töötiheda päeva lõpul väga rahule.

Toiduainete ostmise ja riigikogule esitatud kviitungile oli märgitud kulude põhjendusena Hiina saatkonna vastuvõtt. Tarand võiks raamatupidamisest läbi astuda ja selles isiklikult veenduda.