Uute HP sülearvutimudelite puhul on täiendatud peamiselt turvalahendusi. Mõned sülearvutimudelid on varustatud HP Mobile Data Protection Tools 3D turvalisuslahendusega, mis kaitseb arvuti kõvaketast juhuslike löökide ja vibratsiooni eest. Mõnedel mudelitel on sõrmejäljelugeja, mis võimaldab tuvastada nii määrdunud kui vigastatud sõrmega kasutajat. Mitmetel mudelitel on integreeritud kiipkaardilugeja kuhu sobib ka Eesti ID-kaart ja turvakiip, mis tagab kõvaketta andmete krüpteerimise.

Äriklassi arvutite korpused on tumehallid, magneesiumsulamist, kriimustuskindlad. Aku peab vastu kuni 4 tundi 45 minutit. Lisaaku HP Extended Life Battery lisab sellele 5 tundi, HP Ultra-Capasity Battery koguni 10 tundi (kokku seega vähemalt 14 tundi). Arvutite klaviatuurid on skandinaavia paigutusega (Dell, ML Arvutid, Ordi ja Desknote pakuvad eesti paigutust). Operatsioonisüsteem on Windows XP Pro.

Uue seeria mitmekülgsemaid mudelid on HP Compaq nx6310 ning nc6320, mis on varustatud 15-tollise XGA või SXGA+ ekraaniga ja Inteli integreeritud graafikaga. HP Compaq nx6310 arvutis on Lightscribe tehnoloogiaga optiline seade, mis luba kõrvetada plaadi pealispinnale soovitud pildi. HP Compaq nx6310 maksab 20340 kr ja nc6320 23429kr. Kujundustööd tegevatele inimestele on mõeldud sülearvuti-tööjaam HP Compaq nx9240, millel on 17-tolline WXGA ekraan ja Nvidia Quadro FX 1500M videokaart. See arvuti sobib tööks ressursinõudlike graafika- ja inseneriprogrammidega. Hind on 26600 kr.