Tutvumiseks antud arvutis (mudel EZ126AW) oli väikese voolutarbega 1,2GHz Intel Core Solo U1400 protsessor, 1GB mälu, 60GB 4200p/min kõvaketas, DVD/CD-RW seade, Inteli integreeritud 950 graafikaga tugikiibistik, Intel PRO Wireless 3945ABG 802.11a/b/g WiFi, Bluetooth ja sõrmejäljelugeja. Arvuti hind on $2099, Eestis
30457kr
.

Välimuselt sarnaneb tumehallis korpuses HP arvuti oma suurematele vendadele. Gabariidid on muidugi väiksemad, kuid õhukeseks seda arvutit nimetada ei saa. Korpust tugevdab magneesiumsulamist raam. Tugevate hingedega kaas lukustub kahest punktist. Kaas deformeerub väljaspoolt juba kerge vajutuse korral (võib olla on see mõeldud löökide amortiseerimiseks, sest samaga paistavad silma ka suuremad HP arvutid), mistõttu tuleks sellega ettevaatlikult ümber käia. Kõvakettal on põrutus ja vibratsioonikaitse. Arvuti on väga vaikne.

Skandinaavia paigutusega klaviatuur on parajalt pehme käiguga. Optiline seade ja toitejuhtme pesa on vasakul küljel, võrgukaabli pesa tagaseinas. Puutepaneeli ei ole. Leppida tuleb klaviatuuri keskel asetseva juhtkangi (pointing stick) ja tavaliselt puutepaneeli juures asuva kahe nupuga. Hiirt komplektis ei ole, see tuleks lisaks osta. Ei ole ka ID-kaardi lugejat. Klaviatuurist ekraani poole on rida puutetundlikke juhtelemente. Helitugevust saab nt muuta sõrmega mööda vastava tähistusega riba tõmmates. 12,1-tolline laiekraan tundus töötamiseks täiesti paras.

Arvutiga on kaasas mitmesugust HP turvatarkvara, operatsioonisüsteem on Windows XP Pro. Kleebis kinnitab, et arvuti olevat Windows Vista Capable. Kiire see arvutit ei ole. Hoolimata 1GB mälust kulus arvuti käivitamisel sisselogimisekraani ilmumiseni 50 sekundit, väljalülitamiseks 40 sekundit (viimane protseduur võttis LiveCD-lt käivitatud Ubuntu 6.06 korral vaid 15 sekundit). Eks HP identifitseerimistarkvara, Nortoni viirusetõrjuja, WiFi jmt käivitamine nõuab oma aja ja protsessori taktsagedus on ju vaid 1,2GHz. Kirjatööks, veebis surfamiseks, e-postiga töötamiseks, piltide vaatamiseks ja esitluste tegemiseks arvuti muidugi sobib, pikematel reisidel saab ka DVD-filme vaadata.

Cnet testide kohaselt on nc2400 konkurentide (Fujitsu-Siemens ja IBM) analoogsetest mudelitest aeglasem, kuid hinnalt soodsam. Peale sõrmejäljelugeja ei torka see arvuti millegagi silma. Niisuguse hinna juures ootaks, et komplektis oleks ka hiir, peakomplekt ja veebikaamera, nagu pakub Elion koos kahetuumalise protsessori, 512MB mälu ja 15-tollise ekraaniga HP nc6320 äriarvutiga 23999kr eest. Mis teha, kerguse eest tuleb maksta.

Suur suvi on käes. Aeg on arvutid rahule jätta. Kohtumiseni augustis.