Las nad armastavad üksteist, on ju tore, et kaks inimest on üksteist leidnud. Mida halba on selles, kui kaks homoseksuaalset inimest käivad tänaval käest kinni või on n-ö avalikult geid?

Hiljaaegu lugesin uudist mitme homoseksuaalse nooruki enesetapust. USAs on kuu aja jooksul tapnud end üle viie noore inimese, noorim neist kõigest 13-aastane. Põhjuseks? Tagakiusamine, sest nad on geid. Neid on noori on nii jõhkralt koolis terroriseeritud, et nad on leidnud, et parem on end tappa, kui elada.

See mõte tekitab külmavärinaid. Kui hull pidi see olukord olema, et selline otsus tehti? Veel enam, kas need tagakiusajad on nüüd oma saavutusega rahul? Nad on viinud ühe inimese oma elu lõpetamiseni. Kui vastik ja kitsarinnaline peab olema, kiusamaks kedagi nii lõputult. Pärast neid mitmeid enesetappe on Ameerikas käivitatud projekt nimega "It Does Get Better" ("See läheb paremaks"), kus kuulsused ergutavad noori tolerantsusele ning rõhutades, et homoseksuaalsuses ei ole midagi halba.

Asja ainus hea külg on see, et mingigi tegevus on algatatud, et neid enesetappe vähendada. Me elame 21.sajandis, inimestel on aeg mõista, et homoseksuaalsus ei ole haigus, mis nakkab. See ei ole asi, mida tuleb välja suretada. Arvan, et parem oleks üldse hoiduda sellisest lahterdamisest nagu hetero-, homo- või biseksuaal. See nimetus ei muuda midagi.

Paljud toovad homoseksuaalsuse sallimatuse põhjenduseks, et nad ei anna panust inimkonna jätkamisele või, et nad teevad „igasugu "rõvedusi".

Esiteks on maailmas ja ka Eestis palju selliseid peresid, kes ei soovi lapsi. Ka nemad ei anna panust. Tegelikkuses ei anna panust väga paljud inimesed, sest teada on ju see, et rahvuse jätkamiseks peaks Eesti peredes olema vähemalt kolm last. Kui paljud seda kriteeriumit on sel põhjusel täitnud? Miks peaksime siis näitama näpuga geide peale? Veel enam, paljud geid on otsustanud hoopis adopteerimise kasuks (kui riik/kohus on seda võimaldanud). Geipaarid on andnud nii mõnelegi vaesuses ja kohutavates tingimustes elanud lastele hea kodu.

Mis puutub teise punkti, siis mis on see teie asi, mida keegi oma koduseinte vahel teeb? Keegi ei tule teie käest sellist asja küsima ja keegi ei keela teil midagi ka tegemast.

Postiviine on näha, et viimastel aastatel on ka paljud avaliku elu tegelased, kuulsused julgenud "kapist" välja tulla. Loodan, et see "kapis" elamine kaob. Kurb on mõelda, et mõni on pidanud aastaid varjama seda, kes ta on.

Kas teie arust muudab orientatsioon inimest? Kui teie sõber, kolleeg, sugualne või isegi, et laps tuleks kapist välja ja avalikustaks, et ta on gei ja samasoolises suhtes, kas te muudaksite oma arvamust tema suhtes? Kas te lõpetaksite suhtlemise, käituksite teistmoodi? Minu üks sõber tuli kapist välja ning võin ausalt öelda, temas ei muutunud midagi. Sama maailmavaade, samad naljad - sama inimene.