Kandidaadi ülesseadmise õigus on 21 valimiskogu liikmel, iga liige võib olla ainult ühe kandidaadi ülesseadjaks. Kohaliku omavalitsuse volikogu esindaja peab olema Eesti kodanik ja teda valinud kohaliku omavalitsuse volikogu liige, teatas valimiskomisjon.

Registreerimiseks esitavad ülesseadjad valimiskomisjonile esildise, mis sisaldab kandidaadi ees- ja perekonnanime, sünniaastat, -kuud ja -päeva, ülesseadjate nimesid ja allkirju ning esildise koostamise kuupäeva.

Esildisele peab lisama kandidaadi omakäelise, kuupäeva ja allkirjaga nõusoleku kandideerida presidendiks ja kinnituse, et ta vastab presidendikandidaadile esitatavatele seadusega sätestatud nõuetele. Samuti dokumendid, mis tõendavad, et kandidaat on sünnilt Eesti kodanik.

Kandidaadi registreerimiseks nõutavad dokumendid esitab valimiskomisjonile (Toompea tn 1, Tallinn) üks kandidaadi ülesseadjatest. Valimiskomisjon koguneb koosolekule reedel, 23. septembril kell 12, et kandidaadid registreerida.

Riigikogu kolmandast voorust kandusid otse valimiskogu esimesse vooru kandidaadid Siim Kallas ja Mailis Reps.

Presidendi valimise esimene voor toimub valimiskogus laupäeval, 24. septembril kell 12 ning vajadusel teine voor kell 16. Valimiskogu liikmed: http://vvk.ee/vp2016/kov-esindajad/