Tänases Hollandi koondises on kolm mängijat - Edwin van der Sar, Edgar Davids ja Clarence Seedorf -, kes oma igapäevast leiba teenivad Itaalia klubides, kuid varem on sel maal mänginud veel neli koondislast.

Kui Ruud Gullit, Marco van Basten ja koondise praegune juhendaja Frank Rijkaard tõstsid AC Milani tosin aastat tagasi Euroopa parimaks klubiks, siis uus põlvkond Patrick Kluivertiga eesotsas enam makaronimaal suuri tegusid ei teinud ning nüüdseks on enamik Hollandi koondise tähtmängijaid kolinud Hispaania või Suurbritannia klubidesse.

Koondiste tasemel on Holland kolmekordse maailmameistri vastu pidevalt hädas olnud. Kuraditosinast kohtumisest on võidetud vaid kaks - 1974. aastal Rotterdamis 3:1 ja kaks aastat hiljem MMil Buenos Aireses 2:1. Pärast seda on kuuest mängust saadud kaks viiki ja neli kaotust, neist viimane 1992. aastal Eindhovenis 2:3.

Kui Holland täna Itaaliast jagu saab, on see finaalturniiride ajaloos neljas kord, mil korraldajate esindus finaali välja jõuab.

Hispaania (1964), Itaalia (1968) ja Prantsusmaa (1984) on sellega hakkama saanud ja veelgi enam, lõpuks ka Euroopa meistriks tulnud.