Ülemiste kaubanduskeskuse juures tegutseb pisikest kasvu nääpsuke ja päris kenakene, lausa armsa ja veenva jutuga eesti keelt kõnelev näitsik. Ta tuli kord ka minu juurde, kui olin oma autole lähenemas ning preili jutt oli järgmine. Ta oli parasjagu sõbrannaga ostlemas, kui sõbrannal hakkas järsku kiire. Lepiti siis leppisid kokku, et sõbranna sõidab autoga Pärnusse, tema aga ostleb veel ja tuleb ise liinibussiga järgi. Siis aga selgus, et ta pangakaart on blokeeritud bussipileti jaoks raha ei ole.

Ma oleks selle jutu peale isegi andnud talle raha - ikkagi külma tuule käes kena, nääpsuke ja silmnähtavald külmetav preili. Aga mul polnud üldse sularaha. Kuniks sättisin oma oste autosse, parkis minu lähedale teine auto, mille juhti see preilikene ka kohe kõnetas. Juht aga ütles kõlava häälega, et kuuleb seda juttu samalt neiult juba kolmandat korda sellel nädalal. Seepeale eemaldus naine kiiruga.

Muide, kes on käinud Moskvas või Peterburis, teab, kui tihe "sõel" seal igat masti rahanuijajaid metroojaamade ligiduses ja ka nende sees on. Vähemalt on Moskvas ametlikult nende suhtes kopsakad rahatrahvid kehtestatud. Ka raha andmine kerjustele on ametlikult keelatud. Just nagu Tallinnas ei tohi line ja hulkuvaid loomi sööta.