Lisaks sajakonnale hobusele ja ponile, keda kolme päeva jooksul suurhallis võistlemas võib näha, on kavas ka Tarkade Koerte klubi võistlused koertele.

Targad koerad peavad läbima mitmeid spetsiaalselt neile püstitatud takistusradu.

Samuti saab näha Taanist pärit western ridingu staari, kes teeb mitmeid esinemisi tutvustamaks kauboiliku stiiliga spordiala.

Soomest tulevad kohale hobuvõimlejad, kellele ei valmista mingeid raskusi liikuva ratsu seljas pea peal seista või spagaati teha.

Eesti kohalikud staarid on noored ponisõitjad ning koolisõidu harrastajad.

Ei puudu ka elav muusika. Tänavu on publikul võimalik nautida esindusliku Kaitseväe Puhkpilliorkestri kontserti, kus löövad kaasa ka Kaire Vilgats, Pirjo Levandi ja Väino Puura.

Lastele on püstitatud mullusest suurem nurgake, kus nendega tegeletakse, samuti on üleval näitus joonistusvõistluse “Minu unistuste hobune” võistlustööd. Võitja kuulutatakse välja pühapäeval, 12. oktoobril. Ratsavõistluste peaauhinna — sõiduauto Peugeot — võitja selgub samuti pühapäeval.

Üks osa võistlustest on eriti vaatemänguline. Osavõtjad jaotatakse paarideks, kes kehastavad mingeid muinasjutu- või filmikangelasi. Möödunud aastal võitsid kostüümratsutamise ülekaalukalt Vembu ja Tembu alias Zigamantas Sarka ja Rein Pill.