Hispaanlaste 4:0 võidumängus Ukraina vastu lõi David Villa kaks väravat, ühe tabamuse lisasid Xabi Alonso ja Fernando Torres. Tuneesia mängis oma esimeses H-alagrupi mängus Saudi Araabiaga 2:2 viiki.

Kaheksandal järjestikusel MM-finaalturniiril osalev Hispaania pole alates 1950. aastast suutnud kaugemale veerandfinaalist jõuda, kuid hea algus Saksamaal on meeskonna lootused kõrgele tõstnud.

FC Liverpoolis klubijalgpalli mängiv Luis Garcia on aga enne Tuneesiaga mängu hoiatanud meeskonda liigse enesekindluse eest. “Vaatasime Tuneesia avamängu ja nägime, et neil on mõningad väga ohtlikud mängijad. Me ei tohi jääda loorberitele puhkama, meil ei lasta igat mängu 4:0 võita.”

Garcia peab väga oluliseks, et võrreldes varasemate aastatega on Hispaania koondises ka rida teistel liigades mängivaid jalgpallureid. “Varem olid koondises vaid Hispaanias mängivad pallurid, kuid nüüd on ka jalgpallureid mujalt, kus mängitakse natuke teist moodi. See on koondisele kahtlemata kasulik, sest väljaspoolt tulijad toovad meeskonda uut lähenemist,” sõnas Garcia.

22-aastane ründaja Fernando Torres on kohtumise eel öelnud: “Me peame alustama Tuneesia vastu sama aktiivselt kui Ukraina vastu ja siis võime loota, et saavutame taas hea tulemuse.”

Tuneesia poolkaitsja Mehdi Nafti sõnul peab Tuneesia oma mängu tuntavalt parandama, et alagrupist edasi jõuda. “Hispaania on märksa kõrgema klassiga vastane kui Saudi Araabia. Kahtlemata saab olema väga raske lahing.”

2004. aasta Aafrika meistrite peatreener prantslane Roger Lemerre usub, et turniiriseis lubab meeskonnal teha veel ühe eksimuse. “Tundub, et teine edasipääseja H-grupist otsustatakse viimases voorus, kus mängime Ukrainaga.”

“Avavoorus Saudi Araabia vastu ei olnud küsimus ei füüsilises ega taktikalises ettevalmistuses — lihtsalt me ei saanudki oma mängu käima,” lisas Lemerre.

Hispaania ja Tuneesia mäng algab esmaspäeval, 19. juunil kell 22:00 Stuttgardis. Mängu käiku reaalajas (tulemus, väravad, algkoosseisud, vahetused jne) saab jälgida alltoodud Delfi erilehel.