Sildna tegi oma eelituse teatavaks äsja sotsiaalmeedia vahendusel. "Miks ma usun, et Marina Kaljurand on kõigist esilekerkinud kandidaatidest selgelt eristuv ja minu meelest parim presidendikandidaat? Ning seda kogu minu sügava austuse ja sümpaatia juures Eiki Nestori vastu ning lugupidamise juures Siim Kallase suhtes."

"Ma usun, et just tema isik võiks tuua kaasa teatava atmosfääri muutuse meie riigis. Esiteks, Eesti on valmis naispresidendiks. On aeg, et keegi Eesti juhtivpoliitikutest – ehk siis kas president või peaminister, võiks olla naine. Teiseks – ma loodan, et justnimelt tänu vene päritolule võiks ta olla erinevate Eesti kogukondade ühendajaks – seda toetab ka tema siiras, soe, avatud, empaatiline ja optimistlik olemus. Tipptasemel välispoliitikaspetsialist, kes on inimeste inimene – särav suhtleja, hooliv ja tähelepanelik kuulaja. Mitte vastanduv vaid mõistev, selgitav, samas kindlameelne," kirjutas Sildna.

"Lisaks kõigile objektiivsetele tugevustele, kannab Marina Kaljurand endas justnimelt ka olulisi sümboolseid väärtusi, mis oleks muutuse tähistajaks meie suhtumistes. Marina on tugev Euroopalike väärtuste kandja, ta suudaks suurepäraselt ühendada nii Eesti esindamise rahvusvaheliselt kui olla Eesti põhiseaduse kaitsja ning, mis väga oluline - oma inimeste, Eesti ühiskonna ühendaja."

Allar Jõksi kandidatuuri vältel välja öeldud sõnad Sildnat aga üllatavad. "Mis puutub aga Allar Jõksi - siis mind paneb imestama, kuidas sõltumatu inimese põhiõiguste eest seisja ühtäkki sammub ühte sammu IRLi suletud rahvusluse ja avatud maailma pooldajate süüdistamisega ühiskonna lõhestamises."