Valk oli rahul, et Obama nimetas Ukrainas toimuvat Vene agressiooniks, mida tehakse Vene tankide, raha ja progagandaga, mitte Venemaa toetusel toimuvaks sisekonfliktiks või millekski muuks taoliseks. "Mees rääkis ausat juttu."

Obama on Valgu sõnul väga hea kõnemees, kes oskab ilmekalt rääkida ja asjad selgeks teha ega kasuta liiga keerukaid väljendeid ja uduseid mõtteid. Maailma kõige võimsama riigi presidenti toetus Eestile on ka väga võimas sõnum.

Obama märkis oma kõnes Valgu ära ja kordas tema kunagist kuulsat loosungit "ükskord me võidame niikuinii".

"Oli väga meeldiv kuulda, et minu kunagine lause on ka nii suure riigi võimukandja lauale jõudnud. Ega Obama ise seda välja ei otsinud, seda tegi tema meeskond, ju ta pidas vajalikuks seda Tallinnas tsiteerida ja sisendada, et oleme suutelised ka edaspidi võitjateks jääda," rääkis Valk.

Ta oli nõus, et Eesti jaoks on kiitus see, et Obama otsustas nii olulisel ajal külastada just Eestit ja pidada siin USA välispoliitika põhimõtteid üle rõhutava kõne.

"Oleme, nagu ta ütles, eeskujuks teistelegi. Meil ei ole põhjust oma saavutusi häbeneda. Kipume end ikka väiksemaks ja tühisemaks teha," lausus Valk. Tema sõnul tasub meil olla rahul oma saavutustega ja proovida kõike veel paremaks teha, eriti, kui meil on olemas ka nii võimsa liitlase tugi.