“Tuleb tunnistada, et Delfi on kõvem sõna kui Riigikogu. Toompea saalis on palju kordi küll minister Pevkurilt, küll tema eelkäija Maripuu käes uuritud, millal toimetuleku toetuse piirmäära tõstma hakatakse, siis alati on vastatud, et raha selle jaoks ei jätku ja rohkem pole suvatsenud ministrid ka asja olemust valgustada,” arvas Lenk Maripuu sõnavõtust.

“Nüüd kui teema on avalikkuse ette alasti kistud ja rahvas saab kaasa rääkida, on otsustajail vesi ahjus. Kuidas küll võib, et nii pikalt inimestega interneti portaalis räägitakse valitsusele valusal teemal. Tuletan meelede, et ka järgmise aasta eelarvesse pole kõige nõrgemate aitamiseks raha juurde pandud, ehk toimetulekutoetuse 1000 krooni piir jäetakse samaks. Muidugi pole eksminister Maripuu rahul, et kommenteerijad teema kohta oma arvamuse saavad välja öelda, mis reeglina otsustajate omaga kokku lähe,” ütles Lenk, et rahvas mäletab, et Maripuu ajal jäid toetused ministeeriumi süül hoopis kuude kaupa välja maksmata.

Lengi sõnul  inimesd lausa tänavad teda eksperimendi eest, sest see teema puudutab kõiki neid, kes meie ühiskonnas vähegi kaasa soovivad mõelda ja asju paremaks muuta. “Eesti külakultuur mäletab hästi, et noored ei istunud kunagi enne lauda, kui vanad ja nõrgemad tagakambristoidetud said. Nüüdd tahame teistpidi talitada ja kõige pealt oma kõhu täis süüa ja alles siis kui üle jääb, ka viletsamaile palukesi visata,” sõnas Lenk.