Professor Mati Heidmetsa inauguratsioonil viibivad haridusminister Tõnis Lukas, kultuuriminister Signe Kivi ja kõigi Eesti avalik-õiguslike ülikoolide rektorid. Kutsutud on ka Riigikogu liikmeid ja Tallinna linna juhid, teatas ETAle Pedagoogikaülikooli suhtekorralduse osakond.

Pedagoogikaülikooli rektori valimiskogu valis 21. märtsil uueks rektoriks sotsiaalteaduskonna dekaani Mati Heidmetsa.

Heidmets (51) on sündinud Kohtla-Järvel. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli psühholoogiaosakonna ja töötab alates 1980. aastast Tallinna Pedagoogikaülikoolis. Heidmets on ka ajakirjade Horisont ja Childhood (Sage Publications) toimetuskolleegiumi liige, Eesti Tuleviku-uuringute Instituudi asutajaliige, Avatud Eesti Fondi nõukogu liige, Integratsiooni Sihtasutuse nõukogu liige, presidendi akadeemilise nõukogu liige ja teaduskompetentsi nõukogu.

2000. aasta lõpu seisuga õpib TPÜs 5741 üliõpilast. Ülikoolis on kuus teaduskonda, 338 õppejõudu ja 77 teadurit. TPÜl on kolledzh Haapsalus ja Rakveres ning neli teadusasutust: ökoloogia instituut, rahvusvaheliste ja sotsiaaluuringute instituut, haridusuuringute instituut ja demograafia instituut. Lisaks neile veel kümme uurimiskeskust.