Homofoobsel inimesel on samasugune õigus tunda antipaatiat homoseksuaalide suhtes, nagu kellel iganes on õigus sisemas tunda antipaatiat ükskõik millise teise inimgrupi vastu, mis kuidagi on liigitatav oma tegude järgi — näiteks jahimehed, alkohoolikud, suitsetajad või muu sarnane. Inimesel on täiesti vääramatu õigus enda sees mõista hukka ja mitte toleerida tegevusi, mis on talle vastumeelsed.

Heterod ei propageeri avalikult oma seksuaalseid eelistusi. Tundes kedagi põgusalt, ei olda tavaliselt teadlik ta seksuaalsest orientatsioonist. Seda ennekõige seetõttu, et inimese seksuaalsed eelistused on ta enda intiimne eraasi.

Ma lävin tööalaselt sadade inimesega ning ma aiman neist ehk viie seksuaalset orientatsiooni. See on tavaline ja nii on ka loomulik. Kui ma peaksin teada saama, et tubli kolleeg või hea sõber on homoseksuaalne, siis ei kahanda see ta väätust mu silmis.

Kui ma aga näeksin teda võrksärki riietatuna homoparaadis mu lapse lasteaiast mööda marssimas, siis kardetavasti ei suudaks ma teda enam iialgi positiivselt hinnata. Kuidas sa üldse saad võrrelda laulupeo paraadi homoparaadiga, nagu sa küsimustele vastates tegid?

Reeglina ei põlata kedagi vaid ta voodieelistuste tõttu. Samuti on ka sinuga. Kõik need inimesed, kelle kommentaarid sind pahandasid, küll tõenäoliselt suhtuvad sinusse antipaatiaga, mis kahtlemata hagide tõttu süveneb. Kuid see antipaatia on suunatud mitte sinu isiku vastu, vaid su aktiivse provotseeriva geiõiguste propaganda vastu, millega sa pigem kahjustad omasooiharate inimeste mainet, kui võidad heterote poolehoidu.

Ma ei mõista su seisukohta, et homoseksuaalse mehe pederastiks nimetamine kõrvalseisja poolt on halvustav. Kas sa usud, et homoseksuaalsuse suhtes sallimatud inimesed hakkavad tunnustavalt suhtuma, kui nad kasutavad mingit muud nimetust? Ei, see ei ole nii.

Pederast kõlab kahtlemata halvustavalt, kui selle ütleja suhtub kahe mehe vahelisse suguakti tülgastusega, kuid tema suust ei ole ka gei, lilla või mis iganes muu nimetus just tunnustus. Kahtlemata aga on sul õigus niimoodi nimetatuna tunda ennast solvatuna, kui sa juhtud hetero või suisa aseksuaalne olema.

Ma pean ausalt tunnistama, et sinu poolt meedias läbi viidav geipropaganda on isiklikult mulle ja kardetavasti veel paljudele vaimset piina valmistav ja ma palun — lõpeta see. Kui sulle ei tundu seks teise mehega vastumeelt, ole lahke, see ei ole Eestis keelatud. Kuid ära küsi selle eest avalikku tunnustust.