„Kuna Eestis on täna paljuski valdav e-eluviis, siis vajavad sarnaselt hea teeninduse kuuga oma kuud ka head e-teenused, mis lubavad meil igapäevaseid asju ajada kodust lahkumata, laiendavad silmaringi või lahutavad hoopis meelt," selgitas MKMi riigi infosüsteemide osakonna juhataja Margus Püüa „Sageli leiab laialt kõlapinda üksnes negatiivne kogemus ning häid asju peetakse niivõrd loomulikuks, et neid pole mõtet isegi Facebookis seinale kirjutada. Seetõttu väärivad sarnaselt headele teenindajatele kiitmist ja tunnustust ka meie mugavad ja innovatiivsed e-abimehed."

Kahe nädalaga on veebilehe http://www.e-konkurss.net vahendusel internetikasutajatelt mitmel korral kiitust teeninud Riigiportaal eesti.ee, Swedbanki ja SEBi netipangad, sooduspakkumiste keskkond Deal24, korteriühistutele mõeldud veebipõhine tarkvara korteriyhistu.net, eestlaste loodud majandustarkvara ERPLY ja Piletilevi piletiostukeskkond. 

E-riigi lahendustest on veel tunnustatud 18 minutiga uue firma loomise maailmarekordi püstitanud Ettevõtjaportaali, Maa-ameti kaardiserverit ja Mobiil ID-d ning e-meditsiini valdkonnast Ida-Tallinna Keskhaigla patsiendiportaali i-patsient ja meditsiiniportaali arst.ee.   

E-äri lahendustest märgiti ära iseõppivat tööaja arvestussüsteemi Toggl, Tallinki. Estonian Airi, Saaremaa Laevakompanii ja Väinamere Liinide  veebipõhiseid broneerimissüsteeme, äritarkvara Next, online konsultatsioonkeskkonda Tutoruno, küsitluskeskkonda At-Survey, elektoonseid trükiseid pakkuvat ePaberit, Piletimaailma ja pilet.ee müügikeskkondi, personaalse teenuspaketi kokkupanekut võimaldavat Starman Starti, Kummimehe rehvivahetuse broneerimissüsteemi, päevapakkumisi vahendavat Cherry.ee-d, projekti- ja ressursihaldustarkvara Ganttic, Eesti Energia iseteenindust ning If Kindlustuse e-bürood.  

Hariduse vallas toodi esile Eesti e-Ülikooli keskkonda ning vaba aja veetmise osas mereinfot koondavat Surfpaperit, ERRi suusaportaali ja Eesti Loto mängukeskkonda. 

Kasutajatelt kiitust teeninud IT-lahendusi kutsutakse kandideerima ka Eesti parim e-teenus 2011 konkursile. Eesti parimad e-teenused valitakse välja ühtekokku kaheksas kategoorias ning iga valdkonna võitja saadetakse e-Eesti au kaitsma maailma parimate e-lahenduste konkursile World Summit Award (WSA) 2011. Konkurss korraldatakse Euroopa Liidu struktuurifondide programmi "Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine" raames ning Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastusel.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium (MKM) ning Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus nimetasid novembri hea e-teenuse kuuks, et kutsuda inimesi märkama ja tunnustama igapäevaelu lihtsustavaid e-lahendusi.