Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal külastasid täna Loodusmuuseumi ning tutvusid sealsete eksponaatidega. Viimase aja tõmbenumbriks on muuseumis eelmise aasta lõpus valminud jääkaru Franzu topis.

Loomaaia direktor Mati Kaalu sõnul on topis väga loomutruu ning tal on hea meel, et Loomaaia külastajaid pikalt võlunud loomast sai ka pärast tema surma huviliste jaoks võrratu eksponaat.

Linnapea Edgar Savisaar uuris muuseumitöötajailt, kas jääkaru on ka külastajate arvu suurendanud ning sai jaatava vastuse. “Mul on hea meel, et Tallinnas on loodushuvilistele mitmeid asutusi, kus enda teadmisi täiendamas käia. Tallinna Loomaaed, Botaanikaaed ja Keskkonnaministeeriumi alluvuses olev Loodusmuuseum moodustavad hea võrgustiku, kus pealinlased ja meie külalised saavad professionaalset teavet,” sõnas linnapea.

Loodusmuuseumi põhilisteks külalisteks ongi pealinnade koolide õpilased, kes loodusõpetuse ja zooloogia tundide raames eksponaate uurimas käivad.

Möödunud aasta septembris pääses jääkaru Franz Tallinna Loomaaias oma puurist välja, jääkaru puuri tagasi toimetamiseks pandi loom narkoosi alla, millest ta aga enam välja ei tulnud. Hiljem selgus, et jääkaru suri šoki tulemusel tekkinud südamekahjustuse tagajärjel. Jääkaru Franz kaalus ligi 540 kilo ja uinuti üledoosi tõttu ei surnud, kuna uinuti doosis arvestati looma kaaluks umbes 400 kilo.

Mati Kaalu sõnul toodi umbes 3- 4 kuune karupoeg Tallinna Loomaaeda 1988. aastal Franz Josephi maalt.