Seni pidid oma makseid lisakoodiga kinnitama need, kes sisenesid internetipanka paroolikaardi või PIN-kalkulaatoriga, ID-kaardi ja mobiil-ID kasutajatelt lisakoodi ei nõutud. Nüüd peavad ID-kaardi ja mobiil-IDga internetipanka sisenejad makse tegemisel sisestama PIN2-koodi. See muudab ülekannete tegemise internetipangas veelgi turvalisemaks.

"Soovime, et Hansa internetipank oleks maksimaalselt turvaline," selgitas muudatuse vajadust Hansapanga IT-eriprojektide juht Tiit Pekk. " Viimasel ajal on sagenenud ründed just klientide arvutite vastu. Maksete tegemisel lisaparooli või PIN2-koodi küsimisega teeme rünnete korraldajate elu palju raskemaks, aidates niimoodi kaitsta oma kliendi kontol olevat raha."

Makse allkirjastamiseks ID-kaardiga tuleb pärast sisselogimist minna maksekorralduse lehele ning pärast selle täitmist vajutada nuppu "Edasi". Selle peale kuvatakse uuesti makse andmed. Peale veendumist, et andmed on õiged tuleb vajutada nuppu "Allkirjastage ID-kaardiga" ja sisestada avanenud väljale ID-kaardi PIN2-kood. Makse allkirjastamiseks mobiil-IDga tuleb pärast maksekorralduse lehe täitmist vajutada nuppu "Allkirjastage mobiil-IDga". Seejärel saadetakse mobiiltelefonile kontrollkood. Peale veendumist, et kontrollkoodid mobiiltelefoni ja arvuti ekraanil on ühesuguse tuleb sisestada oma mobiiltelefoni mobiil-ID PIN2-kood. Pärast koodi sisestamist ongi makse allkirjastatud. Soovi korral saate digitaalselt allkirjastatud makse oma arvutisse salvestada.

Kui Hansapank avastab, et makset ei saa lõpetada vajaliku tarkvara puudumise tõttu, siis annab programm ekraanil lihtsaid ja selgeid juhtnööre tarkvara paigaldamise kohta. Juhendid kuvatakse nupu "Soorita makse" asemel.

ID-kaarti saab taotleda kodakondsus- ja migratsiooniametist (KMA). Kui isikul on juba mingi KMA poolt väljastatud dokument, siis on võimalik taotleda ka posti teel.

Lähem info http://www.pass.ee/ . ID-kaardi kasutamisõpetuse leiab igaüks veebist aadressilt http://koolitus.id.ee/. Esmast tuge ID-kaardi kasutuselevõtmiseks pakub ka ID-abiliin 1777.

Kui teil pole ID-kaardi lugejat, saate selle tellida hanza.netist või osta pangakontorist ning Elioni, K-Arvutisalong jm arvutipoodidest. Uued PIN-koodid saab samuti pangakontorist või KMA teenindusbüroodest, samas on võimalik uuendada ID-kaardi kasutamiseks vajalikke sertifikaate.

Lisainfot ID-kaardi kohta saab ID-kaardi veebist http://www.id.ee/