"Savisaare kutse lõunale laekus poolteist kuud tagasi. Tookord viibisin talvepuhkusel. Vahepeal juhtus siin mõndagi, mis tegi kohtumise veelgi huvitavamaks.

Mind ei kutsutud ajakirjanikuna, sestap ei sobi mul kuuldut edastada. Ise rääkisin seda mis ikka: täitevvõim ehitab Eestis vägevat võimuvertikaali. Valitsejal pole enam tarvis diskussiooni parlamendis ega meedias. Kohtutele valatakse joana kaela uusi seadusi, pooltooreid (liiklusseadus) ja tihti mõttetuid (võlaseadus, uus pärimisseadus). Rahvas valitsetakse oimetuks. Opositsioonil oleks siin võimalus end näidata. Presidendil on vist teised prioriteedid.

Arvan et võimutäiuse mõttes polegi Reformil valimistelt muud loota kui et saaks IRL-ilt kätte majandusministeeriumi. Siis saaks nii energia- kui prügimajanduses viie parema ametikoha ligi.

Tean juba kakskümmend aastat, mis Edgar Savisaar minust ja meie ajakirjandustoodetest arvab; ei ole ka midagi, millega Savisaar saaks mind või toimetajaid mõjutada. Ta teab ka et meie meedia ei suuda tema valijaid kuidagi kõigutada... just seetõttu saab Savisaarega rääkides rahulikult keskenduda võimu laiematele küsimustele meil ja suuremates riikides.


Peaksin vist ütlema et Eesti parteijuhid ei räägi eraelus loosungitega. Suuremad kalad on väga head inimesetundjad, paljunäinud ja pragmaatilised struktuuri juhid. Lõpuks liigub meie "liberaalses" riigis pool SKP-st ju riigi kaudu.

Vastuseks Äripäeva küsimusele: me ei puudutanud sõnagagi kinnisvara. Arvan et kinnisvarast räägib linnapea hoopistükkis teiste ärimeestega."