Kurjategija pakutud programm kogus kokku kõik nakatunud arvutil tehtud klahvivajutused. Niimoodi võis ta jälgida arvutitel toksitud e-kirju, dokumente, vestlusi jututubades ning ka kõikvõimalikke paroole, kaasa arvatud internetipankade salasõnu, kirjutab Postimees.

Üks häkkeri ohvritest oli Tartus elav Katriin, kelle koduarvuti sellise programmiga nakatus. Esmalt ei saanud ta sellest arugi, aga ühel päeval oli keegi tema konto pildiportaalis Rate.ee avanud ja sealt pilte kustutanud. Seejärel ei saanud Katriin enam vestlusprogrammi MSN Messenger kasutada, sest häkker käis tema sõpradega seal Katriini nime all juttu ajamas.

Sellega oli Katriin suurest osast oma internetielust ära lõigatud, sest häkker valitses kogu ta virtuaalse elu üle. Katriin tegi endale teise MSN Messengeri konto ning asus seejärel “iseenda” ehk tema nime ärandanud häkkeriga rääkima.

“Küsisin, kes sa oled. Ta vastas mulle, et on mu kõige hullem õudusunenägu, teab kõiki mu paroole,” rääkis Katriin. “Oli aru saada, et ta on ilmselt üks teismeline nolk, kellel on kodus igav.”

Kuna häkker sai paroole varastades võõraste nimede alt MSN Messengeris vestlemas käia, pakkus ta nuhkprogrammi ka nendele allalaadimiseks, kellega vestles. Kuna inimesed arvasid, et faili saadab neile sõber, ei osanud nad midagi kahtlustada ja tegid selle lahti. See, kui palju arvuteid häkker niimoodi nakatada jõudis, pole praeguseks teada.

Katriini arvutisse installeeritud nuhkvara uuris ka viirusetõrjeprogrammi tootja F-Secure labor, kes leidis sealt kaks e-posti aadressi, kuhu häkker lasi arvutitest kogutud info klahvivajutuste kohta saata. Üks neist asus Hollandis, teine Elionile kuuluvas Hot.ee serveris.

Katriini avalduse põhjal asub politsei häkkerit otsima.