Tagasi vaadates tundub, et laupäevane Pärnu lubas äikest hommikust alates. Sellist palavust, kus õhk seisab paksu lämbe loorina, ei mäletanud tänavu suvest isegi mitte kohalikud elanikud. Palavusega oli kõik see mees, naine ja laps pagenud randa, kus rahvarohkemates kohtades polnud enam ühtegi lapikest, kus mõni päikesekummardaja poleks end juba siruli visanud.

Õhtuks aga sai taevaisal lämbusest kõrini ja just siis, kui algas jaburate veesõidukite võistlus, tehti tõeks vana ütlus: mis Watergate see on ilma vihmata. Kraanid keerati lahti just siis, kui algas veekaskadööride show. Kangete Soome meeste esinemisele lisasid vürtsi tormi-iilid, kõuekärgatused ja sähviv välk.

Et küll küllale kunagi liiga ei tee, sai selgeks jaburate veesõidukite etteaste alguses. Vihm, mis enne oli lihtsalt padukas, muutus troopiliseks dušiks, mis tungis läbi igasuguste keepide, jopede ja varjude. Mitte et keegi sellest end segada oleks lasknud.

Jaburate show toimus täiel rinnal, elevust tekitasid amfiibauto, partisanipaat, plastpudelitest esisõude-mootoriga parv, sümpaatse saare mehe Hummer (neiud, tulge Saaremaale!), Homer Simpsoniga eurotünn-alus ja paljud teised. Kõige rohkem aga pälvis kilkeid ja näpuganäitamisi helesinine vapper haipoiss, kes üritas oma kuldhambaga ampsata kord üht, kord teist konkurenti. Tema päralt on ka väikseima ekipaaži eripreemia.

Delfi jaburate veesõidukite võistluse võit läks sel aastal Võrumaale. Vennad Tanel, Rain ja Raul Haak olid ehitanud puust ja riidest Flitsone’ide auto koopia, mis sõitis ühtviisi hästi nii vees kui maal.