Yahoo teatel peaks novembris ilmuma Gilmouri kontsertvideo, järgmisel aastal kavatseb ta aga stuudiosse kolida ning oma uue sooloplaadi kallal nokitseda. “Pink Floyd on praegu, ausalt öeldes, kõige viimane asi, mis mulle meelde tuleb,” ütles staar Reutersile antud intervjuus.

56-aastane Gilmour ütles, et eelistab lihtsamat elu ja spontaansemat muusikat, samas kui Pink Floydi album ja turnee eeldaksid meeletut aja-, energia- ja jõukulutust.

Tohutult muljetavaldavate kontsertide (kust ei puudunud ka lendavad sead ning vapustavad laserietendused) poolest tuntud Pink Floyd teenis 1994. aastal Põhja-Ameerika turneega 104 miljonit dollarit. Tollal vaatas neid üle kolme miljoni inimese, jäädes publikumenu poolest alla vaid Rolling Stonesile ja U2-le. Kaheksa aastaga on piletihinnad märgatavalt tõusnud ning Floydi uus turnee lööks kontserdikorraldajate hinnangul kõik vaatajarekordid ning tooks sisse kuhja raha.

Paraku paistab kaheksa lapse isa Gilmour, kelle varanduse suuruseks hinnatakse üle 100 miljoni dollari, rohkem raha ära andvat kui kokku ajavat. Hiljuti annetas ta maja müügist saadud 3,6 miljonit naela heategevuseks ning asutas oma heategevusliku fondi.

Samas, Pink Floydi mullu välja antud kahest plaadist koosnev menulugude album “Echoes” tõi talle kõvasti raha sisse. Ka klassikalised Pink Floydi albumid, (“The Wall”, “The Dark Side of the Moon”, “Wish You Were Here” ja teised) müüvad kõik endiselt hästi.

Gilmour on öelnud, et Kui “Echoes” ilmus, teatas Gilmour, et see võib jääda Pink Floydi luigelauluks. Ent igaks juhuks jättis ta avatuks ka taganemistee, lisades, et see pole ka päris kindel.