Brasiilia alistas teisipäeval Dortmundis peetud kaheksandikfinaalis ainsa 16 hulka jõudnud Aafrika meeskonna Ghana 3:0 — kõik väravad sündisid seejuures kiiretest vasturünnakutest.

Skoori avas Ronaldo juba viiendal mänguminutil, kui Ghana kaitse eksis ja Brasiilia ründaja pääses väravavahiga üks-ühele. Ronaldo mängis Ghana puurivahi meisterlikult üle ja lõi oma 15. värava finaalturniiridel, mis on ka uus rekord. Enne seda mängu jagas Ronaldo 14 tabamusega kõigi aegade MM-i väravaküttide edetabelis koos sakslase Gerd Mülleriga esikohta.

Ghanal oli avapoolajal ridamisi võimalusi viigistamiseks, kuid ükski üritus väravani ei viinud. Taas sai kinnitust tõsiasi, et kui ise ei löö, siis lüüakse sulle — avapoolaja lisaminutitel eksis taas Ghana kaitse ja Adriano lõi 2:0. Videokordusest oli näha, et kohtunik oleks võinud selles olukorras ka suluseisu vilistada.

Teine poolaeg jätkus Ghana ürituste saatel, kuid väravani nad ei jõudnud ja kümme minutit enne mängu lõppu teenis nende ründaja Asamoah Gyan teise kollase ja pidi platsilt lahkuma.

84. minutil pääses Ghana väravavahiga üks-ühele Ze Roberto ja lõi lõppseisuks 3:0. Brasiilia veerandfinaalvastane on Prantsusmaa.

Jalgpalli MM-i kaheksandikfinaalid:
Saksamaa — Rootsi 2:0
Argentina — Mehhiko 2:1 (l.a)
Inglismaa — Ecuador 1:0
Portugal — Holland 1:0
Itaalia — Austraalia 1:0
Šveits — Ukraina 0:0, penaltid 0:3
Brasiilia — Ghana 3:0
Hispaania — Prantsusmaa 1:3

Jalgpalli MM-i veerandfinaalid:
30. juuni Saksamaa — Argentina
30. juuni Itaalia — Ukraina
1. juuli Inglismaa — Portugal
1. juuli Brasiilia — Prantsusmaa